BLACK FRIDAY DEAL
Europa - 2 april 2020 - Beursbrink

Barclays haalt Unilever van verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft donderdag het advies voor Unilever verhoogd van Onderwogen naar Gelijkgewogen bij handhaving van het koersdoel op 50,00 euro.

Barclays hanteerde voorheen een Onderwogen advies, vanwege de zorgen over de omzet en de portefeuille, die niet gericht is op groeisectoren. Hoewel een deel van de zorgen nog steeds bestaan, heeft het coronavirus wat verandering gebracht in de beleggingscasus, aldus Barclays.

Unilever is volgens de analisten van Barclays de grootste zeepproducent en de vraag van consumenten naar sanitaire producten zal vermoedelijk niet afnemen. De portefeuille van Unilever zal het volgens Barclays goed blijven doen in een periode van een mondiale recessie.

Barclays merkte wel op dat Unilever toeleveringsproblemen ondervindt in India en dat ook de ijsverkoop in het tweede en derde kwartaal zal teruglopen, maar dat desondanks veel divisies zoals voeding en hygiëne momenteel profiteren.

Ook als het virus een groot probleem gaat worden in Latijns-Amerika en de rest van Azië, dan zal de portefeuille van Unilever een deel van de oplossing kunnen zijn, aldus Barclays.

Het aandeel Unilever daalde met 0,3 procent tot 43,65 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.