Nederland - 5 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Barclays haalt SBM Offshore van kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft woensdag het advies voor SBM Offshore verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen, maar trok het koersdoel wel licht op van 17,10 naar 17,50 euro.

Volgens analist Mitch Pickup van de Britse zakenbank is het ergste inmiddels achter de rug voor Europese oliedienstverleners. Er is minder werk, maar de kosten zijn daarop aangepast. De marktvorser denkt dat de sector momenteel aan het begin staat van een langdurig herstel, met de nadruk op langdurig.

SBM blijft volgens Barclays één van de leiders in de markt voor FPSO’s, wat recent nog werd bevestigd met de toewijzing van het Liza offshore project in Guyana. Maar momenteel zijn er door Pickup weinig aanjagers te bespeuren voor een koersstijging. Daarbij zullen de problemen in Brazilië, als gevolg van een smeergeldaffaire, beleggers aan de zijlijn houden, denkt de analist. “Met dit in het achterhoofd verlagen we ons advies voor SBM Offshore naar Gelijkgewogen.”Er zijn volgens Pickup betere opties in de sector dan de Schiedamse onderneming, ondanks de “gezonde” koerspotentie van 30 procent.

Op een lichtrood Damrak noteerde het aandeel SBM Offshore 1,6 procent lager op 14,23 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.