Europa - 1 oktober 2020 - Aandelen

Bank of America zet ASMI op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America is gestart met het volgen van ASM International met een koopadvies en een koersdoel van 146,00 euro. Dit bleek donderdag uit een rapport van de Amerikaanse bank.

Volgens de analisten van Bank of America zijn de eindmarkten die ASMI bedient aantrekkelijk. Daarbij bedient het Nederlandse bedrijf een niche met zijn ALD technologie. Het marktaandeel is hier meer dan 50 procent en deze niche groeit harder dan de totale markt.

Sowieso denkt Bank of America dat de vraag naar halfgeleiderapparatuur jaarlijks met 5 tot 10 procent zal groeien. Daarbij wordt vermoedelijk ook geprofiteerd van de technologierace tussen de VS en China.

Tot slot is Bank of America goed te spreken over de balans van ASMI, die kan worden ingezet om de aandeelhouder te belonen. De analisten zien ruimte voor ASMI om voor 1,5 miljard euro aan eigen aandelen in te kopen, en dat is zelfs nog voordat het belang in ASM PT is verkocht.

Het aandeel ASMI koerste donderdag, op een groen Damrak, 1,6 procent hoger naar 124,30 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.