Europa - 17 september 2020 - Aandelen

Bank of America zet ArcelorMittal op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft donderdag het advies voor ArcelorMittal verhoogd van Neutraal naar Kopen en verhoogde het koersdoel van 12,00 naar 16,00 euro.

Volgens de analisten van de Amerikaanse bank is het dieptepunt in de winstontwikkeling van de staalreus nabij of mogelijk zelfs al achter de rug.

Een belangrijke eindmarkt voor ArcelorMittal is de auto-industrie. Daar zijn de voorraden de afgelopen periode flink teruggebracht, terwijl de analisten van de bank juist een erg sterke productie in het vierde kwartaal en de eerste helft van 2020 verwachten.

Daarnaast staat de bouwsector er minder slecht voor dan menigeen vreest, aldus Bank of America.

De komende kwartalen zal de productie van ArcelorMittal steeds verder stijgen, voorziet de bank. Daarbij zijn de staalprijzen recent ook weer aan het stijgen.

Ook wees Bank of America op de claimemissie van ArcelorMittal, waardoor de balans nu weer op orde is.

Het aandeel steeg donderdag 2,0 procent naar 11,32 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.