Europa - 23 maart 2020 - Beursbrink

Bank of America verlaagt koersdoel ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft het koersdoel voor ING verlaagd naar 9,00 euro, maar handhaaft het koopadvies, omdat de daling van de koers met 60 procent in de afgelopen maand volgens de analisten overdreven was.

De huidige waardering zou volgens Bank of America rekening houden met een veel grotere druk op de balans bij de Nederlandse bankgroep dan nu het geval is.

In het rapport stelde de zakenbank maandag vertrouwen te hebben in het aandeel, gezien de solide kapitaalpositie, het diverse leningenboeken en de ruime liquiditeit.

Bank of America rekent voor dit jaar en volgend jaar op minder inkomsten en hogere voorzieningen voor oninbare leningen, terwijl de leningengroei opdroogt en daardoor niet langer kan compenseren voor de negatieve rente. Ook zullen de kredietvoorzieningen verdubbelen tot 38 basispunten in 2020 en dan weer teruglopen 30 basispunten in 2021.

Ook met de behoudende nieuwe inschattingen van de winst en het percentage daarvan dat als dividend wordt uitgekeerd, blijft dat dividend aantrekkelijk, stelt de zakenbank.

De nieuwe CEO zal waarschijnlijk wel van een “progressief” dividend omschakelen naar een payout ratio van 50 tot 55 procent, denkt de zakenbank. Een verhoging van het dividend in 2020 zou ING wel kunnen betalen, maar dit zou een payout ratio van 75 procent inhouden, wat in het huidige klimaat mogelijk als te veel zal worden beoordeeld.

Bank of America blijft daarom voorzichtig en gaat uit van 50 procent, of 0,50 euro per aandeel in 2020, 0,60 euro in 2021 en 0,65 euro in 2022, wat overeenkomt met 10 procent, 12 procent en 13 procent dividendrendement bij de huidige koers.

ING noteerde maandag 0,2 procent lager op 4,95 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel