VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 28 september 2020 - Aandelen

Bank of America verlaagt koersdoel ASML

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft het koersdoel voor ASML verlaagd van 385,00 naar 376,00 euro, maar handhaafde het koopadvies. Dit bleek maandag uit een rapport van de Amerikaanse bank.

Media berichtten dit weekend dat de Amerikaanse overheid voorwaarden stelt aan het verschepen van halfgeleiderapparatuur door Amerikaanse bedrijven naar het Chinese SMIC.

Op basis van deze berichtgeving verlaagde Bank of America zijn ramingen voor de EBIT van ASML tussen 2020 en 2022 met 2 tot 4 procent. “We denken dat ongeveer 7 tot 8 procent van de omzet van ASML in 2019 en 2020 afkomstig is van Chinese klanten, met 3 tot 4 procent van SMIC”, aldus de bank.

Maar omzet die verloren gaat bij SMIC, zal bij concurrenten van de Chinese onderneming worden goedgemaakt, denkt de bank. Mocht dit niet gebeuren dan staat ongeveer 4 procent van de omzet van ASML op de tocht.

Daarnaast verlaagde Bank of America de koerswinstverhouding voor ASML van 26 naar 25,5.

Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank kan de berichtgeving niet als een totale verrassing komen, en zal het ook al wel deels ingeprijsd zijn, daarbij wijzend op de koersdruk die ASML de afgelopen periode kende.

Toch verandert het niets aan de lang termijn visie van Bank of America op ASML. Nog altijd rekenen de analisten op een ruime winstverdubbeling in 2025.

Het aandeel ASML won maandag, op een groen Damrak, 1,8 procent op 312,57 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.