Europa - 24 maart 2021 - Aandelen

Avantium verrast positief

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN) Avantium heeft in 2020 iets beter dan verwacht gepresenteerd en kon ook nieuwe klanten presenteren. Dit stelde analist Reginald Watson van ING in een reactie op de resultaten van het Nederlandse technologiebedrijf met noteringen in Amsterdam en Brussel.

De gerealiseerde omzet van 9,9 miljoen euro lag 900.000 euro hoger dan de verwachtingen van ING. De EBITDA voor de Catalysis divisie lag met 2,6 miljoen euro zelfs 1 miljoen euro boven de verwachtingen van de bank.

Verder had Avantium een zogeheten cashburn van 18,8 miljoen euro in 2020 en eindigde het jaar met 26,6 miljoen euro in kas. Het bedrijf rekent voor dit jaar op een cashburn van 20 miljoen euro. “Dit biedt het bedrijf de ruimte om nieuwe contracten voor zijn FDCA-fabriek te sluiten”, aldus de analist.

Inmiddels is 30 procent van de toekomstige output van deze fabriek nu gedekt met contracten en 50 procent is het minimumvereiste, aldus Watson. Aan begin van dit jaar stond de teller op 20 procent. Daarbij vindt de analist dat Avantium ook afnemers van hoge kwaliteit heeft gevonden, met namen als Refresco en Tyobo. “Een boost voor de geloofwaardigheid van de FDCA-technologie”, benadrukte Watson.

ING handhaafde het koopadvies voor Avantium met een koersdoel van 13,44 euro.

Het aandeel Avantium daalde woensdagochtend 1,5 procent naar 5,22 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.