Europa - 20 april 2022 - Aandelen

ASML suggereert opwaarts potentieel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ASML suggereert dat er opwaarts potentieel is vanaf 2025 ten opzichte van de eerder afgegeven groeiverwachtingen. Dit concluderen analisten van Jefferies woensdag na de kwartaalcijfers van de Veldhovense halfgeleiderspecialist.

Woensdag zei CEO Peter Wennink de scenario’s voor 2025 en de groei daarna te zullen herzien in de tweede jaarhelft, “in het licht van de vraag en onze plannen om de capaciteit te vergroten”.

“We maken actief werk van een significante uitbreiding van onze capaciteit, samen met onze toeleveranciers”, voegde de topman toe.

Jefferies verwacht dat deze uitspraken zullen leiden tot een verhoging van de analistenconsensus voor de omzet en de winst.

De zakenbank noemde de marge-outlook van ASML voor het tweede kwartaal wel “zwak”. Voor het tweede kwartaal mikt ASML op een omzet van 5,1 tot 5,3 miljard euro met een brutomarge van 49 tot 50 procent. De analistenconsensus rekende voor het lopende kwartaal op een omzet van 5,9 miljard euro met een marge van 53 procent.

Dat verlaagt de marge voor heel 2022 ook met een procentpunt naar 52 procent, aldus de analisten.

Jefferies heeft een koopadvies op ASML met een koersdoel van 700,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.