Europa - 19 januari 2022 - Aandelen

ASML schetst positief beeld voor 2022

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft een sterk vierde kwartaal achter de rug en schetste woensdagavond een positief beeld voor 2022. Dit zei analist Nigel van Putten van zakenbank Kempen tegen ABM Financial News.

De voor het eerste kwartaal afgegeven outlook noemde Van Putten nog een beetje een brij, maar onderliggend is de groei in het aantal verscheepte systemen conform de analistenconsensus, meent de analist.

“Het goede nieuws is de outlook voor 2022, waarbij ASML mikt op een omzetgroei van 20 procent, terwijl de consensus op 19 procent zit”, aldus Van Putten. Echter kijkend naar het aantal te verschepen systemen, zit ASML op een groei van 25 procent. “En dat zal door de markt positief worden opgepikt”, denkt de analist.

Ook meent Van Putten uit de woorden van CEO Peter Wennink op te maken dat ASML verwacht dat de groei in 2023 doorzet. “Dat is belangrijk”, meent de analist, omdat hier zorgen over waren onder beleggers.

Kempen rekent vanochtend op een positieve koersreactie en wees daarbij ook op een nieuwe order van Intel voor ASML, maar merkte ook op dat de sector het dinsdagavond lastig had op Wall Street.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.