Nederland - 7 juni 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Apple betreedt VR-markt met Vision Pro-headset

Apple heeft op het jaarlijkse WWDC-evenement zijn Vision Pro-headset gelanceerd, waarmee het langdurige speculaties heeft beëindigd. De stap van Apple wordt gezien als een belangrijk moment en een erkenning van de inspanningen in de augmented en virtual reality-branche.

Cher Wang, CEO van HTC, beschouwt het als een mijlpaal en een bevestiging van het werk van HTC VIVE. Apple’s entree op de markt is een mijlpaal voor de branche en een grote bevestiging van alles waar HTC VIVE aan heeft gewerkt. Dit zal nog meer vertrouwen brengen in de wereldwijde VR-markt.

De koers van het aandeel Apple noteerde iets hoger in aanloop naar de aankodiging, tegen de vorige recordstand. Maar leverde nadien bijna 2 procent in:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Zorgen om Apple’s gesloten ecosysteem

Hoewel de stap van Apple naar Virtual en augmented reality veelbelovend is en erkenning heeft, zijn er ook zorgen. Wang maakt zich bijvoorbeeld zorgen over het gesloten ecosysteem van Apple:

“Apple heeft historisch gezien een gesloten ecosysteem gebruikt voor hun iOS-producten en distributieplatforms voor inhoud, wat beperkend kan zijn voor ontwikkelaars in een nieuwe waardeketen. Als ontwikkelaars vastzitten aan één ecosysteem, is het moeilijk voor hen om hun bereik te maximaliseren.”

Leo Gebbie van CCS Insight merkt op: Virtual en augmented reality (VR en AR) hebben recentelijk veel kritiek en scepsis gekregen, maar als één bedrijf de kracht heeft om het segment nieuw leven in te blazen, is het Apple.

— Lees ook: Zó verdien je 31.000 dollar met airdrops

Vision Pro-headset prijs

De Vision Pro-headset van Apple zal gebruikers in staat stellen om apps op een nieuwe manier te ervaren. Met een prijs van $3.499 zal de headset begin volgend jaar beschikbaar zijn.

Het is duidelijk dat Apple grote ambities heeft op het gebied van mixed reality en deze lancering wordt gezien als een belangrijke stap naar bredere acceptatie van VR en AR.

— Lees ook: Alles over investeren in lithium (voor batterijen & EVs).

Bron: CNBC
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.