Europa - 25 februari 2021 - Aandelen

AMG overtreft verwachtingen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) AMG heeft in het vierde kwartaal van 2020 boven verwachting gepresteerd en is goed gepositioneerd om de profiteren van hogere prijzen in 2021. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING donderdag.

De kwartaalresultaten vielen volgens de analist ruimschoots boven de verwachtingen uit, met een omzet van 253 miljoen dollar en een REBITDA van 22,5 miljoen dollar. De consensus mikte op een REBITDA van 16,5 miljoen dollar.

De beter dan voorziene cijfers zijn volgens de analist grotendeels te danken aan de maatregelen die AMG trof, waarmee de overheadkosten met 12 procent op kwartaalbasis werden teruggebracht. Bovendien bleven de prijzen in het vierde kwartaal stabiel ten opzichte van het derde kwartaal.

AMG mikt op een REBITDA van meer dan 100 miljoen dollar dit jaar en dat ligt volgens ING ruimschoots binnen bereik, gezien de positieve prijsontwikkelingen bij Critical Materials.

ING hoopt in een conference call vandaag meer inzicht te krijgen in de prijsverwachtingen van AMG voor lithium en ferrovanadium, maar ook in de snelheid waarin de vraag binnen aerospace herstelt. Verder hoopt ING een update te krijgen over strategische projecten rond vanadium en lithium.

ING handhaafde het koopadvies op AMG met een koersdoel van 25,00 euro. Het aandeel steeg donderdagochtend met 10,8 procent tot 33,22 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.