Nederland - 24 mei 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Amerikaanse overheid zou toegang kunnen eisen tot crypto wallets

Voormalig technisch directeur van Coinbase, Balaji Srinivasan, waarschuwt investeerders dat de Amerikaanse overheid mogelijk probeert om via grote technologiebedrijven zoals Apple en Google toegang te krijgen tot crypto wallets van burgers. Srinivasan benadrukt de ernst van deze mogelijke inmenging.

728x90

“Het is cyberoorlog”

Srinivasan wijst erop dat wereldregeringen in de komende tien jaar mogelijk failliet kunnen gaan en Bitcoin willen bemachtigen om hun operaties te financieren. Srinivasan geeft aan:

“Dit is geen cyberterrorisme, het is cyberoorlog.”

Volgens hem kunnen de federale overheid en techbedrijven samenwerken om cryptofondsen van burgers te stelen en naar de overheid te sluizen.

De voormalige CTO van Coinbase benoemt de specifieke dreiging die Apple en Google vormen voor de crypto-industrie, in plaats daarvan zou de federale overheid Apple en Google (en andere techbedrijven) kunnen dwingen om op zoek te gaan naar privésleutels op de servers, apparaten en browsers die ze beheren.

— Lees ook: Hoe gebruik je Metamask

Alertheid geboden: Mogelijke gevolgen van overheidsinmenging in crypto wallets

Hoewel Srinivasan suggereert dat Apple CEO Tim Cook mogelijk weerstand zou kunnen bieden aan dergelijke overheidsdruk, benadrukt hij de noodzaak om alert te zijn. Het is vergelijkbaar met wat er gebeurde met 140 miljoen Russen die als vijanden van de staat werden bestempeld.

Bekijk ook de volgende gids om je crypto vermogen veilig te beheren en het bovengenoemde risico te vermijden.

Veilig navigeren in crypto land

— Lees ook: Nieuwe crypto gem in markt met enorm potentieel

Bron: The Daily Hodl
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.