Nederland - 1 december 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Amerikaanse overheid wil meer buitenlandse controle over crypto

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft gevraagd om extra bevoegdheden om de strijd tegen illegale financiëring met cryptovaluta te intensiveren. Het wil de mogelijkheid hebben om ver buiten de Amerikaanse grenzen te opereren en betrokken te raken bij transacties die geen betrekking hebben op zijn burgers. Een van de verzoeken van de overheid is speciale jurisdictie over niet-Amerikaanse stablecoin-uitgevers, zoals Tether.

Duidelijke regels zijn noodzakelijk voor de veiligheid van beleggers in de cryptomarkt. De noodzaak komt na bijvoorbeeld het FTX-schandaal of de recente miljardenboete voor Binance.

Amerikaanse controle buiten zijn grenzen kan echter ook grote conflicten veroorzaken.

— Lees oook: Makkelijkste manier om geld te verdienen met crypto

De voorgestelde cryptocontrole

Wally Adeyemo, de Amerikaanse adjunct-secretaris van Financiën, pleit voor gezonde aanpassingen om de overheid meer controle te geven over digitale activa. Adeyemo benadrukt de noodzaak om illegale activiteiten in de digitale activa ruimte aan te pakken.

De voorgestelde bevoegdheden zouden bedrijven kunnen uitsluiten van het Amerikaanse financiële systeem. Ook kan het crypto-entiteiten aanpakken die betrokken zijn bij terrorismefinanciering.

Voor Tether, de grootste stablecoin, benadrukt Adeyemo dat niet-Amerikaanse uitgevers de Amerikaanse dollar niet zonder maatregelen tegen terroristisch misbruik kunnen gebruiken.

Deze ontwikkelingen volgen op een recordboete van $4.3 miljard voor Binance en acties tegen Sinbad, een crypto mixing-service.

Cryptocontrole kan conflicten veroorzaken

Analisten, zoals Austin Campbell van Zero Knowledge Consulting, waarschuwen voor mogelijke geopolitieke conflicten door deze uitbreiding van bevoegdheden.

— Lees ook: Gratis gids: 10 regels om succesvol in crypto te investeren

Bron: CoinDesk
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.