Europa - 9 december 2020 - Aandelen

Ambitieuze doelen Signify

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft ambitieuze doelen afgegeven, maar er is geen reden om de ramingen aan te passen. Dit stelden analisten van Degroof Petercam woensdag.

De nieuwe outlook voor 2020 duidt erop dat het jaar grofweg conform verwachting eindigt voor Signify, aldus Degroof. De nieuwe doelen zijn volgens analist Frank Claassen “redelijk ambitieus”, maar de afgegeven bandbreedtes voor de doelen blijven ruim.

Claassen had verwacht dat het lichtbedrijf zou mikken op omzetgroei en een verdere stijging van de marges. De doelstelling van een vergelijkbare omzetgroei tussen 0 en 5 procent klink daarbij veelbelovend, aldus de analist.

Degroof denkt dat een lage enkelcijferige groei in 2021 mogelijk is vanwege een gemakkelijke vergelijkingsbasis, maar voor 2022 en 2023 wordt dit een uitdaging. Vooral bij Professional zal Signify vermoedelijk nog de klap voelen van de coronacrisis door lagere investeringen in onder meer de renovatie van hotels en kantoorruimtes.

Degroof mikt op een aangepaste EBITA-marge in 2023 van 11,6 procent, hetgeen aan de onderkant is van de woensdag door Signify afgegeven bandbreedte van 11 tot 13 procent. “We zien momenteel geen reden om onze raming aan te passen”, aldus Claassen.

Degroof Petercam heeft een Houden advies op Signify met een koersdoel van 36,00 euro. Het aandeel daalde woensdag met 6,5 procent tot 34,67 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.