Nederland - 26 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Altice mikt op overname in Portugal

(ABM FN-Dow Jones) Altice wil via een overname zijn Portugese activiteiten uitbreiden, net zo als het kabelbedrijf in Frankrijk heeft gedaan. Dit concludeerden analisten van Bryan Garnier maandag.

Het concern met een notering in Amsterdam bevestigde zondag in gesprek te zijn met Prisa over een mogelijke overname van het belang in Media Capital. Media Capital bezit een televisiezender in Portugal, een radiostation en een internetnetwerk.

Bryan Garnier berekende dat Media Capital goed zou zijn voor krap 4 procent van het bedrijfsresultaat (EBITDA) van Altice in Portugal, maar nog geen half procent van het totale bedrijfsresultaat van de onderneming in 2016.

Het belang van 95 procent dat Altice wil overnemen, zou volgens de analisten van Bryan Garnier een waarde hebben van circa 350 miljoen euro. De overname past in de strategie van Altice die gebaseerd op de steunpilaren telecom, content en advertenties. Altice heeft een vergelijkbare overnamestrategie uitgevoerd in Frankrijk, waar NextRadio TV werd ingelijfd.

Bryan Garnier heeft een koopadvies met een koersdoel van 23,70 euro op Altice.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel maandag 1,2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.