Nederland - 4 oktober 2018 - Aandelen

AkzoNobel en DSM favoriet bij UBS

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel en DSM zijn bij UBS favorieten in de Europese chemiesector. Dat schreven analisten van de Zwitserse zakenbank donderdag in een sectorrapport.

AkzoNobel is voor UBS favoriet in de categorie ‘specialties’, terwijl DSM één van de top picks is in de categorie ‘consumenten’. Ook bedrijven als Bayer en Linde staan bij de favorieten.

UBS heeft de raming voor de winst per aandeel in 2018 voor AkzoNobel wel licht naar beneden bijgesteld. Die ging van 4,92 euro naar 4,90 euro. De verwachting voor 2019 bleef onveranderd op 5,63 euro.

De taxatie voor winst per aandeel DSM ging voor 2018 ook omlaag, van 5,66 naar 5,65 euro, en voor 2019 van 4,85 euro naar 4,84 euro. De wijzigingen zijn het gevolg van een sterkere valutaire tegenwind dan aanvankelijk voorzien door UBS.

De Europese chemiesector boekte in het eerste halfjaar van 2018 een EBITDA-groei van 7 procent, maar de marktvorsers denken dat dit in de tweede jaarhelft moeilijk vol te houden is. UBS verwacht nu een EBITDA-groei van 5 procent, gezien de moeilijker vergelijkingsbasis voor autonome groei, zwakkere marges in China en de stijgende grondstoffenkosten.

UBS heeft voor zowel AkzoNobel als DSM een koopadvies. Het koersdoel voor AkzoNobel is 95,00 euro en voor DSM 99,00 euro.

Het aandeel AkzoNobel verloor donderdag 0,6 procent op 80,28 euro en DSM gaf 2,5 procent prijs op 89,38 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.