VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 9 april 2020 - Aandelen

AkzoNobel en DSM blijven koopwaardig

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft de koersdoelen voor AkzoNobel en DSM verlaagd, naar aanleiding van de coronacrisis, maar handhaaft de koopadviezen voor beide aandelen. Dat bleek donderdag uit een analistenrapport van de Zwitserse bank.

Het koersdoel voor AkzoNobel daalt met 23 procent, van 98,00 naar 75,00 euro. Het vermogen van Akzo Nobel om zelf de prijzen in zijn segment te bepalen maakt het Nederlandse verfconcern niettemin tot één van de favoriete chemie-aandelen voor UBS.

Het koersdoel van DSM zakte met 6 procent van 126,00 naar 118,00 euro. DSM behoort tot de chemiebedrijven die het minste moeite zullen hebben om het dividend te financieren, menen de analisten.

Voor de hele Europese chemiesector gingen de koersdoelen met gemiddeld 27 procent omlaag, op basis van het gehanteerde scenario, waarin de vraag in het vierde kwartaal normaliseert. De omzetverwachtingen werden door de analisten met 10 procent verlaagd voor 2020.

Een grote vraag blijft hoe de markt zal reageren nadat de zwaarste beperkingen om het virus tegen te houden worden opgeheven.

Vroege indicaties uit Hubei in China wijzen erop dat mensen na de lockdown voorzichtig blijven als consument, zowel om gezondheidsredenen als vanwege de financiële onzekerheid.  Dit zou kunnen betekenen dat het herstel voor de sector in de tweede helft van het jaar en in 2021 gematigd zal zijn, waarschuwde UBS.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.