Europa - 16 februari 2022 - Aandelen

Air France-KLM herstelt verder

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM zal over het vierde kwartaal van vorig jaar waarschijnlijk betere resultaten rapporteren, nu de effecten van de coronacrisis verder naar de achtergrond verschuiven. Dit bleek uit een consensusverwachting van analisten die werd samengesteld door de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Air France-KLM zei al in het afgelopen kwartaal op 70 tot 75 procent van de capaciteit te zullen vliegen, vergeleken met het vierde kwartaal van 2019. Dat zou een aanzienlijke verbetering zijn ten opzichte van het derde kwartaal.

Achttien geraadpleegde analisten rekenen gemiddeld op een kwartaalomzet van 4,6 miljard euro. Dat is fors beter dan de 2,4 miljard euro een jaar eerder, maar grofweg gelijk aan de omzet in het derde kwartaal van 2021.

De analisten voorzien verder een operationeel verlies van 267 miljoen euro, tegenover een operationeel verlies van ruim een miljard euro in het vierde kwartaal van 2020 en een winst van 132 miljoen euro in het derde kwartaal.

Het nettoresultaat wordt door de analisten geraamd op een verlies van 276 miljoen euro, tegenover een verlies van 1,0 miljard euro in 2020.

Jaarcijfers

In heel 2021 boekte Air France-KLM volgens de analisten een omzet van 14,0 miljard euro, een operationeel verlies van 2,1 miljard en een nettoverlies van 3,4 miljard euro. Dit was een jaar eerder nog een omzet van 11,1 miljard, een operationeel verlies van 4,5 miljard euro en een nettoverlies van 7,1 miljard euro.

Volgens analisten van Berenberg zal het herstel van de luchtvaartmaatschappij beperkt zijn. Ook omdat Air France-KLM, net als Lufthansa, een grote blootstelling heeft aan zakelijke reizigers. De vraag naar dergelijke reizen zal volgens Berenberg zwak blijven.

Verder sluit Berenberg een emissie op korte termijn niet uit, mogelijk zelfs van 3 miljard euro, wat een verwatering zou betekenen van circa 60 procent. Ook Bank of America sluit een nieuwe kapitaalronde niet uit.

ING is wat positiever gestemd en verwacht een herstel van de vraag, hoewel dit niet in alle segmenten het geval zal zijn. De kosten zijn sterk verlaagd en de rendementen zullen de komende jaren waarschijnlijk prima zijn, denken de analisten van ING.

Daar staat tegenover dat het eigen vermogen nog negatief is en de nettoschuld meer dan 8 miljard euro bedraagt, zodat ING toch voorzichtig blijft. Het repareren van de balans is nog niet klaar.

Air France-KLM komt op donderdag met cijfers.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.