VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 27 april 2020 - Beursbrink

Air France-KLM heeft meer geld nodig dan verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het bedrag van 10 miljard euro dat Air France-KLM mogelijk ontvangt van de Franse en Nederlandse overheid, duidt op een grotere financieringsbehoefte dan verwacht. Dit stelden analisten van Bank of America maandag in een rapport.

Air France-KLM ontvangt van de Franse overheid 7 miljard euro en van de Nederlandse overheid vermoedelijk een bedrag van 2 miljard tot 4 miljard euro. Het totale bedrag van maximaal 10 miljard euro, laat zien dat de luchtvaartmaatschappij meer geld nodig heeft dan verwacht, aldus de marktvorsers van Bank of America. De analisten erkenden dan ook te optimistisch te zijn geweest over de verwachtingen voor de winst en cashburn van Air France-KLM.

Als gevolg stelden zij onder meer de EBIT-ramingen voor 2021 met circa 35 procent neerwaarts bij en kwamen zij tot een lager koersdoel en advies. Het nieuwe koersdoel is 2,30 euro en het advies is Underperform.

De analisten menen dat de liquiditeitsinjectie het aandeel Air France-KLM op korte termijn zal ondersteunen, maar de bank verwacht dat een emissie volgend jaar alsnog voor druk op de koers zal zorgen, wat de adviesverlaging ook verklaart.

Het aandeel Air France-KLM sloot vrijdag 2,0 procent lager op 4,46 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.