Europa - 5 augustus 2020 - Aandelen

Ahold Delhaize koploper in groene AEX

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste woensdagochtend hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 1,4 procent op 565,67 punten.

Ondanks de hogere koersen vanochtend, is investment manager Friso Rengers van ING van mening dat de aandelenmarkten in een min of meer zijwaarts patroon zijn aanbeland. “De factoren voor hogere en lagere koersen houden elkaar ongeveer in evenwicht”, aldus Rengers. “De Amerikaanse verkiezingen, de wijze waarop de economie met corona leert omgaan, hoe om te gaan met oplopende overheidstekorten en schulden in het algemeen. Allemaal thema’s die ons nu al bezighouden, maar nog tot ontknoping moeten komen”, zo stelde de investment manager.

Beleggers blijven verder hoop houden dat er in Washington vooruitgang wordt geboekt in het opzetten van een nieuw steunpakket om de economie te ondersteunen. Splijtpunt lijkt de 600 dollar per week aan extra bijstand die werkloze Amerikanen ontvangen. Dat er uiteindelijk een akkoord komt, is volgens strateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis al deels ingeprijsd. Hij waarschuwt dat witte rook snel kan vervliegen.

“Beleggers wachten op de bevestiging over de concrete vorm van het steunpakket”, aldus CIO Lori Heinel van State Street Global Advisors. “De markten zijn overduidelijk op zoek naar nieuwe energie.”

Ook kwamen er vanmorgen positieve berichten over een nieuwe dialoog tussen China en de Verenigde Staten en over de recente ontwikkelingen van de Europese dienstensector.

Volgens The Wall Street Journal gaan China en de VS op 15 augustus weer met elkaar in gesprek over het nakomen van de afspraken ui de Fase 1 handelsdeal.

De dienstensector in de eurozone bleek in juli weer gegroeid. De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid meet, steeg van 48,3 in juni naar 54,7 in juli. Een voorlopige raming wees op een index van 55,1. Hoofdeconoom Chris Williamson van Markit wees erop dat de groei in meer dan twee jaar niet zo sterk was.

De Spaanse en Franse dienstensector lieten in juni alweer groei zien, in juli kwamen daar Italië en Duitsland bij.

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1834. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1802. De olieprijzen stegen met 1,6 procent.

Stijgers en dalers

Na meevallende cijfers ging Ahold Delhaize aan kop met een koerswinst van 6,3 procent. Morgan Stanley sprak van sterke resultaten en Jefferies zelfs van “opmerkelijk” sterke cijfers. KBC Securities zag voldoende reden om het koersdoel te verhogen van 26,00 naar 28,50 euro bij handhaving van het koopadvies.

Wolters Kluwer volgde na publicatie van de resultaten met 3,9 procent. KBC Securities interpreteerde de cijfers van het dataconcern als goed en legde een verband met de sterke kostenbeheersing, terwijl de inkomsten ondanks COVID-19 stabiel bleven. Ook voor Wolters Kluwer verhoogden de analisten van KBC het koersdoel, van 68,00 naar 72,00 euro bij een onveranderd Houden advies.

ASR won 3,2 procent nu het weer dividend zal uitkeren. Ook hervat de verzekeraar het inkoopprogramma van eigen aandelen.

Het aantal dalers was beperkt. KPN en Heineken leverden tot 0,4 procent in.

In de AMX won Air France-KLM 4,4 procent en OCI 6,1 procent. Pharming verloor 0,5 procent en was daarmee een van de weinige dalers. Ook GrandVision leverde met 0,2 procent aan waarde in na cijfers. De optiekketen gelooft nog steeds in een goede afloop voor wat betreft de overname door EssilorLuxotica.

Bij de smallcaps viel Wereldhave op met een winst van 4,8 procent. Sectorgenoot Vastned steeg 2,7 procent. Ordina was de sterkste daler met een verlies van 0,4 procent.

Centenfonds Esperite steeg 23,3 procent na het opstappen van de CEO.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments