Europa - 24 december 2019 - Beursbrink

AEX voorzichtig uit de startblokken

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs zal dinsdag vrijwel vlak openen. De future op de AEX handelde krap een uur voor de openingsgong fractioneel in het groen.

“De Amerikaanse beurzen sloten in lijn met de rest van het jaar hoger en ook de futures in de VS zijn licht hoger”, zag vermogensbeheerder Cees Smit van Today’s Groep.

Beleggers zullen het vandaag, in aanloop naar Kerstmis, vermoedelijk rustig aan doen. Euronext sluit de deuren ook al na een halve sessie. In Duitsland is de beurs vandaag de hele dag gesloten.

Aangezien veel handelaren vermoedelijk een vrije dag nemen, zullen de volumes mager zijn. Daarmee wordt de kans op heftigere koersuitslagen echter wel groter.

Voorbeurs werd bekend dat de Nederlandse economie afgelopen kwartaal met 0,4 procent op kwartaalbasis groeide, zoals ook al bleek uit een eerdere raming. Het economische beeld is volgens het CBS echter wel iets minder gunstig.

Opvallend is dat Nederlandse huishoudens al ze kwartalen op rij aandelen verkopen. Door de stijgende beurskoersen wordt dit echter grotendeels gecompenseerd.

De euro/dollar handelde op 1,1086. Olie werd iets duurder.

Bedrijfsnieuws

Gilead, de Amerikaanse partner van Galapagos, heeft een overeenkomst gesloten met Eisai in Japan voor de co-promotie van filgotinib, in afwachting van  goedkeuring door de toezichthouder.

Reggeborgh lanceerde maandag officieel het bod op VolkerWessels. Het bod per aandeel daalde van 22,20 naar 21,92 euro als gevolg van een dividenduitkering. Aanmelden onder het bod kan tot en met 28 februari. Reggeborgh heeft al bijna 72 procent van de aandelen in het bouwbedrijf in handen.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg maandag 0,1 procent tot 3.224,01 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 28.551,53 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent hoger op 8.945,65 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.