Europa - 26 november 2019 - Beursbrink

AEX sluit in het groen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag hoger gesloten, nadat Wall Street maandag hoger sloot en vandaag opnieuw op weg is naar nieuwe recordstanden.

De AEX index sloot 0,2 procent hoger 597,59 punten. De Midkap index steeg 0,6 procent en de Smallcap index klom 0,5 procent.

De beurs was in de ochtend wat lager, maar sloot uiteindelijk in de plus, dankzij optimisme over een Amerikaans-Chinese handelsdeal, zei Han Vermeulen van Aberfeld Vermogensbeheer.

“Er is in principe een handelsakkoord”, meent Vermeulen. “We rekenen erop dat het voor 15 december gedaan is, maar het kan nog in het water vallen”, waarschuwde de vermogensbeheerder.

De volumes waren laag, in aanloop naar Thanksgiving. Donderdag is Wall Street dicht voor de feestdag en op vrijdag is de kooopjesjacht van Black Friday, met een verkorte handelsdag op de beurs.

“Er is weinig nieuws”, constateerde Vermeulen.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het consumentenvertrouwen in Duitsland in december fractioneel aantrok. “De bodem in het vertrouwen van Duitse ondernemers lijkt achter ons te liggen”, aldus investment manager Simon Wiersma van ING eerder dinsdag.

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen bleek te zijn gedaald in november voor de vierde maand op rij. De vooruitblikkende deelindex steeg wel.

De verkoop van nieuwe huizen in de VS was in oktober lager dan in september, maar voor de voorgaande maand werd het cijfer flink opwaarts bijgesteld. De huizenprijzen in de grote stedelijke regio’s van de Verenigde Staten stegen in september nipt, bleek uit de Case Shiller index.

De groothandelsvoorraden in de VS stegen in oktober.

De olieprijs was verdeeld. Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend stabiel op 1,1014.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen sloot Adyen 2 procent hoger. Volgens persbureau Reuters verkocht Pentavest 310.000 aandelen Adyen tegen een korting van slechts 1,5 procent. “Dat hebben ze goed gedaan”, zei Vermeulen.

KPN won 1,5 procent en Randstad 1,4 procent.

Takeaway.com leverde 0,5 procent in. De maaltijdbezorger gaat in België samenwerken met McDonald’s. Cat Rock Capital Management blijft het bod van Takeaway op Just Eat steunen en adviseert andere aandeelhouders om zich aan te melden onder het bod.

ING verloor 1,3 procent en daarmee was de bank de sterkste daler in de hoofdindex.

Bij de middelgrote aandelen steeg Air France-KLM bijna 3 procent en TomTom zelfs 3,6 procent.
Basic-Fit verloor daarentegen 1,2 procent.

Onder de kleinere aandelen won Pharming 5 procent. “Dat aandeel lag er maandag ook al goed bij. Het verschil is dat er nu flinke volumes in omgaan”, zei Vermeulen.

Kiadis Pharma leverde echter 12 procent.

Beter Bed werd 10 procent meer waard. De aandeelhouders van Beter Bed hebben ingestemd met de verkoop van Matratzen Concord en de uitgifte van nieuwe aandelen. CEO John Kruijssen zei erg tevreden te zijn met de goedkeuring door de aandeelhouders. “Een grote mijlpaal”, aldus de topman.

Lokaal fonds Curetis steeg 11 procent.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden bij het slot in Amsterdam op kleine plussen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.