VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 27 april 2020 - Beursbrink

AEX overtuigend hoger

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste maandagochtend overtuigend hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 1,6 procent op 513,03 punten.

“De aandelenmarkten staan flink hoger vanochtend, omdat beleggers optimistisch zijn over het terugschroeven van de lockdown-maatregelen die recent in diverse Europese landen zijn doorgevoerd”, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

“In de markt heerst het gevoel dat de situatie weer normaliseert, zij het op een zeer langzaam tempo”, zo stelde de marktvorser.

Volgens Madden werd het sentiment ook gesteund door de Bank of Japan, die aankondigde zijn stapel op te kopen bedrijfsobligaties te verdrievoudigen, zodat bedrijven die getroffen zijn door het coronavirus makkelijker geld kunnen ophalen. Japanse beleggers reageren enthousiast en in Tokio klom de Nikkei index 2,7 procent.

“Beleggers zullen deze week veel aandacht schenken aan updates van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank”, aldus Madden. Op woensdag komt de Federal Reserve met een rentebesluit en de Europese Centrale Bank op donderdag.

“Beleggers gaan nog altijd van het optimistische scenario uit wat betreft het herstel uit deze coronacrisis”, aldus investmentmanager Simon Wiersma van ING. “De hoop is daarbij gevestigd op de steun van overheden en centrale banken.”

De juni-future op een vat West Texas Intermediate koerste vanochtend maar liefst 13,4 procent lager naar 14,67 dollar.

Op weekbasis verloor de juni future afgelopen week al meer dan 30 procent in een turbulente week voor de oliemarkten na een historische prijsdaling aan het begin van de week, die werd veroorzaakt door het mondiale overaanbod en het gebrek aan opslag.

Voorlopig rekenen marktkenners ook niet op een betekenisvol herstel. “Zwakte in de olieprijs blijft ook in het huidige tweede kwartaal een belangrijk thema, gezien de overweldigende afname in de vraag, de zorgen over de mondiale economische groei en het gebrek aan opslagcapaciteit”, voorspelde analist Lukman Otunuga van FXTM.

Het muntpaar euro/dollar noteert vanochtend op 1,0848.

Stijgers en dalers

Onder de bijna volledig groen gekleurde AEX gingen ING en NN Group aan kop met winsten van 3,8 tot 4,6 procent. Ook Heineken noteerde hoger, ondanks een ex-dividend notering. Wolters Kluwers noteerde eveneens ex-dividend, maar dit aandeel koerste licht lager.

In de AMX won Air France-KLM 3,2 procent. Frankrijk en Nederland schoten de luchtvaartmaatschappij dit weekend te hulp met miljardenleningen. Het noodpakket van 10 miljard euro voor Air France-KLM is volgens ING noodzakelijk op korte termijn, maar op lange termijn zal de inmenging van zowel de Franse als Nederlandse overheid beperkt blijven om de concurrentiepositie van de luchtvaarder niet in gevaar te brengen, voorziet de bank.

Eurocommercial Properties won zelfs 9,6 procent.

Oliedienstverlener en bodemonderzoeker Fugro was met een beperkt verlies een van de weinige dalers. De olieprijs daalde vanochtend scherp. Ook Arcadis en Flow Traders konden met verliezen van 1,9 tot 2,3 procent niet in het groen komen.

Onder de kleinere aandelen won Accell 8,3 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.