VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 17 december 2020 - Aandelen

AEX opent licht hoger na rentebesluit Fed

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting een licht hogere opening tegemoet. Futures op de AEX wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van 0,3 procent.

Woensdag koerste de AEX index ondanks een koersval van Galapagos nog 0,9 procent hoger naar 621,86 punten.

Het optimisme werd woensdag onder meer ingegeven door de verwachting dat in Amerika Democraten en Republikeinen voor het einde van de week overeenstemming zullen bereiken over een nieuw stimuleringspakket, met een waarde van naar verwachting 900 miljard dollar, en hoop op vooruitgang met een handelsdeal met het Verenigd Koninkrijk.

In Amerika werd daarnaast ’s avonds het rentebesluit van de Fed bekend gemaakt.

Zoals verwacht handhaafde de Amerikaanse centrale bank zijn belangrijkste rente, de federal funds rate, op 0,00 tot 0,25 procent. De beleidsmakers voorzien daarnaast in doorsnee dat deze rente tot en met eind 2023 op een mediaan van 0,1 procent zal staan.

De markt concludeerde dan ook dat de rente nog lang laag zal blijven.

De Amerikaanse centrale bank meldde tevens de omvang en samenstelling van zijn activa-aankopen te handhaven, “totdat substantiële vooruitgang is geboekt in de richting van maximale werkgelegenheid en de door de FOMC gestelde prijsstabiliteitsdoelen”. Deze toevoeging betreft een nieuwe richtlijn van de centrale bank.

Beleggers op Wall Street deden het woensdagavond rustig aan. Hoofdgraadmeter S&P 500 won 0,2 procent, terwijl techbeurs Nasdaq een half procent wist te klimmen.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,4 procent hoger op 47,82 dollar. De euro won daarnaast vanochtend enkele tienden van een procent ten opzichte van de dollar op 1,2226.

In Azië kleuren de hoofdbeurzen vanochtend groen. Sydney en Shanghai winnen grofweg 1 procent, terwijl Hongkong en Sydney enkele tienden van een procent stijgen.

Beleggers hebben vandaag onder meer voor het rentebesluit van de Bank of England en de wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen.

Bedrijfsnieuws

PostNL verkoopt zijn klantenservicebedrijf Cendris aan Yource, om zich meer te richten op de kernactiviteiten post en pakketten. Het dochterbedrijf, dat meer dan 3.000 medewerkers heeft op meer dan tien locaties, wordt verkocht voor een niet nader genoemd bedrag.

WDP is gestart met de ontwikkeling van een meerlaags distributiecentrum op een industrieterrein in De Lier in de Nederlandse regio Westland. Met de ontwikkeling van het distributiecentrum voor De Jong Verpakking is een investering van ongeveer 60 miljoen euro gemoeid.

Alfen levert een 12MW energieopslagsysteem voor het hybride energiepark Haringvliet Zuid van Vattenfall.

De overname door Alumexx van de activiteiten van DVL van Loon draagt aanzienlijk en boven verwachting bij aan de omzetgroei van Alumexx in de tweede helft van 2020. Dit meldde de fabrikant van ladders en steigers woensdag nabeurs.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index koerste woensdag 0,2 procent hoger op 3.701,17 punten, de Dow Jones index verloor 0,2  procent op 30.154,54 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 12.658,19 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.