Europa - 30 maart 2021 - Aandelen

AEX nipt onder 700 punten

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste dinsdagochtend licht hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,2 procent op 699,59 punten.

Maandag noteerde de AEX al boven de 700-puntengrens, maar de index sloot uiteindelijk op 697,24 punten, een bescheiden winst van 0,2 procent. In het jaar 2000 zette de AEX zijn hoogste stand ooit neer op een intradag stand van 703,18 punten.

“De Amsterdamse beursgraadmeter staat met een winst van bijna 12 procent wel in de top 10 van best presterende beurzen dit jaar”, aldus investment manager Simon Wiersma van ING. Volgens Wiersma is het vertrouwen van beleggers in een sterk winstherstel bij beursgenoteerde bedrijven groot.

Wel merkte Wiersma op dat het optimisme over een heropening van de economie de rentes omhoog duwt. “Wij gaan er dan ook van uit dat de ‘reflatie-rotatie’ verder doorzet. Beleggers zullen hun strategie hierop moeten aanpassen”, aldus Wiersma.

Beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx merkte wel op dat de Amerikaanse rente een nieuwe range heeft gevonden tussen 1,5 en 1,75 procent. “Als de rente niet te ver meer oploopt zullen beleggers mogelijk hun kans grijpen om de afgestrafte tech-aandelen op te pikken”, aldus Blekemolen.

Blekemolen merkte verder op dat de maand april voor de deur staat. “Dat is historisch gezien een goede maand voor de beurzen”, aldus Blekemolen. “Bovendien zijn analisten enthousiast over het aankomende kwartaalcijferseizoen.”

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1749. De olieprijzen koersten licht lager.

Op macro-economisch vlak kijken beleggers vandaag met name naar de vrijgave van de S&P Case Shiller huizenprijzenindex en het Amerikaanse consumentenvertrouwen in maart.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen gingen Unibail-Rodamco-Westfield en Aegon aan kop met winsten van ongeveer twee procent. DSM noteerde samen met IMCD onderaan met een bescheiden verlies van 0,5 procent.

In de AMX won AMG 3,4 procent op 32,70 euro. Citi verhoogde het koersdoel voor AMG van 27,00 naar 40,00 euro bij handhaving van het koopadvies. Fugro verloor 1,2 procent na de desinvestering van Seabed.

In de AScX wonnen Aavntium en Nedap circa 1,8 procent. Forfarmers verloor daarentegen 2,7 procent.

De lokaal genoteerde Poolse beursnieuweling InPost rapporteerde flinke groeicijfers over 2020 en verwacht ook in 2021 dat de omzet zal blijven stijgen. Het aandeel daalde evenwel met 1,0 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.