Europa - 26 oktober 2020 - Beursbrink
door REDACTIE BEURSBRINK

AEX loopt verlies in

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is na een rode opening een stuk van het verlies weer aan het inlopen. Richting de klok van 11 uur daalde de AEX 0,6 procent tot 551,24 punten.

Beleggers blijven zich zorgen maken over het oplopende aantal coronabesmettingen. Mogelijk zal de Nederlandse regering dinsdagavond de teugels nog verder aantrekken.

“Het gaat niet goed met de strijd tegen corona. In veel Europese landen, maar ook in de VS, zijn weer recordaantallen nieuwe besmettingen en worden de maatregelen drastischer. Van een nieuwe avondklok in Italië tot de noodtoestand in Spanje”, aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

Ook is er in de VS nog altijd geen witte rook voor een tweede coronasteunpakket.

“Er zijn heel weinig prikkels aan beide kanten [zowel Republikeinen als Democraten] om nog een deal te sluiten”, zei vermogensbeheerder Joseph Shaposhnik van TCW. “De markt heeft zich er al bij neergelegd, en dat geldt ook voor de verkiezingsuitslag, en beleggers kijken nu 6 maanden vooruit en stellen zich de vraag of het dagelijkse leven dan weer is genormaliseerd, en of er een vaccin is”, voegde hij toe.

“Wij voelen ons nog steeds comfortabel bij een wat voorzichtige positionering in ons vermogensbeheer: een lichte onderweging van aandelen tegenover een overweging van obligaties”, aldus Wiersma.

Macro-economisch was er teleurstellend nieuws uit Duitsland. Uit cijfers van Ifo bleek een verslechtering van het ondernemersklimaat.

De euro/dollar handelde maandag op 1,1810. Olie werd 2,5 procent goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Prosus aan de leiding met een plus van 1,3 procent. Galapagos steeg 1,2 procent. Tech had het duidelijk zwaarder, met Adyen dat 1,3 procent inleverde en ASMI dat 1,9 procent goedkoper werd.

In de AMX ging Flow Traders 1,8 procent hoger. Pharming steeg 1,5 procent. Daarentegen leverde Basic-Fit 3,6 procent in. Een tussentijdse update van de fitnessketen wees op een omzetdaling van 14 procent in de eerste negen maanden van dit jaar. Analisten reageerden niet verrast en denken dat Basic-Fit voldoende geld achter de hand heeft om de coronacrisis uit te kunnen zingen.

Bij de smallcaps viel Nedap op met een koerswinst van 1,9 procent. Na vorige week met cijfers te zijn gekomen, besloot Berenberg het koersdoel te verhogen naar 47,00 euro.

Heijmans won 1,1 procent, maar Wereldhave daalde 3,4 procent. Vrijdag steeg het vastgoedfonds echter nog bijna 20 procent in waarde.

Het lokaal genoteerde Alumexx won bijna 11 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.