Europa - 11 november 2020 - Aandelen

AEX licht lager geopend

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag licht lager geopend. Kort na opening van de beurzen koerste de AEX 0,4 procent lager op 589,69 punten.

Onder de hoofdfondsen steeg IMCD met 2,7 procent na cijfers. Volgens JPMorgan Cazenove waren de cijfers beter dan verwacht. Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell won opnieuw 2,7 procent. Het aandeel zit, net als de olieprijs, al enkele dagen in de lift. Vandaag profiteerde Shell ook van een koopadvies van Berenberg.

Prosus leverde juist fors in met een koersdaling van 6,9 procent. Ook andere techfondsen leverden weer in met verliezen van 1,5 tot 2 procent voor Adyen, ASML en ASMI. ABN AMRO daalde met 3,2 procent na cijfers. Morgan Stanley vond de resultaten gemengd, terwijl Jefferies sprak van een meevaller. De bank stak minder geld in de stroppenpot dan gevreesd.

In de AMX won Air France-KLM 3,8 procent. Goldman Sachs begon het aandeel weer te volgen met een verkoopadvies. PostNL verloor 1,4 procent.

Onder de kleinere aandelen won Accell 4,5 procent na een verhoging van de outlook. Accell mikt voor 2020 nu op een EBIT-resultaat dat hoger uitpakt dan het resultaat een jaar eerder. In juli mikte Accell nog op een lagere EBIT dan in 2019, maar de fietsenfabrikant werd positiever nadat de omzet in de periode juli tot en met oktober met 38 procent steeg.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.