Europa - 20 oktober 2020 - Aandelen

AEX licht hoger

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen koersten dinsdagochtend licht hoger. Rond de klok van 11:30 uur won de AEX een bescheiden 0,1 procent op 565,78 punten.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital zag vooral tijdens de opening veel beweging, na de storing op Euronext van maandag. “Vooral voor ETF’s en market makers is de slotveiling belangrijk, maar die viel gister helemaal weg”, aldus Schutte. “Daardoor was er vanochtend wat beweging, maar inmiddels zie ik weinig afwijkingen meer.”

Het sentiment vanochtend werd volgens Schutte verder bepaald door de aanhoudende gesprekken in de Verenigde Staten over een steunpakket. “Wall Street zakte maandag flink weg, waarbij de hoop op een akkoord weer wat vervloog”, aldus Schutte. “Maar beide partijen blijven in gesprek en hun standpunten liggen eigenlijk niet erg ver uit elkaar. Er lijkt vooral een politiek spel gaande met betrekking tot de Amerikaanse verkiezingen. Maar hoe langer er wordt gewacht met een steunpakket, hoe langer het duurt voordat het uiteindelijk kan worden uitgerold”, concludeerde Schutte.

Volgens investment manager Simon Wiersma van ING lijken de Democraten momenteel de minste haast te hebben met een goedkeuring van een steunpakket, omdat de Democratische presidentskandidaat Joe Biden op ruime voorsprong staat in de peilingen. “Voor de Amerikaanse economie, en dus de beurs, is het juist wel van belang dat de steun zo snel mogelijk komt”, aldus Wiersma. “Daarom zijn beleggers zo alert op de berichtgeving uit Washington.”

De euro zat dinsdag in de lift ten opzichte van de dollar. Vanochtend noteerde het muntpaar op 1,1790. Maandag stond er nog een stand van 1,1715 op de borden. De olieprijzen daalden ongeveer een procent.

Beleggers hebben vandaag oog voor cijfers van onder meer Procter & Gamble, Philip Morris en Netflix. Op macro-economisch vlak staan onder meer de afgegeven Amerikaanse woningbouw- en bouwvergunningen op de agenda.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen won Philips 1,2 procent na een zes procent hogere opening. Daarmee werd slechts een deel van het verlies goedgemaakt van het onregelmatige slot van maandag na een storing op Euronext. Philips kwam maandag met cijfers. ING sprak van een gemengd beeld en verlaagde vandaag het koersdoel van 48,00 naar 46,00 euro bij handhaving van het Houden advies. Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell leverde 1,7 procent in.

In de AMX won Fugro liefst 12,9 procent na het geven van informatie over een claimemissie en een trading update maandag nabeurs. Volgens Kempen biedt de herfinanciering inclusief claimemissie ruimte om de bodemonderzoeker door de crisis te loodsen. BAM steeg 6,6 procent, maar SBM Offshore leverde 2,1 procent in.

In de AScX won ICT Group 5,0 procent. Lucas Bols verloor 1,5 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.