Europa - 26 maart 2020 - Beursbrink

AEX lager van start gegaan

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste donderdag kort na de beursgong 2,2 procent lager naar 465,05 punten, terwijl de Midkap 1,5 procent verloor.

Onder de vrijwel volledig roodgekleurde hoofdfondsen noteerde ABN AMRO onderaan met een verlies van meer dan vijf procent.

De bank leed een verlies van 200 miljoen dollar bij zijn Clearing-bedrijf in de Verenigde Staten, waar de bank de posities van een klant heeft gesloten omdat deze niet aan zijn marginverplichtingen kon voldoen. Ook verlaagde Berenberg het koersdoel voor ABN AMRO flink.

Royal Dutch Shell en Aegon verloren meer dan drie procent.

Alleen ASR Nederland noteerde met krap een procent in de plus. Het is voor de verzekeraar nog te vroeg om een realistische en betrouwbare inschatting te maken van de impact van het coronavirus op de operationele en de financiële prestaties van het het concern. Dit meldde de Nederlandse verzekeraar woensdagavond bij de publicatie van zijn jaarverslag 2019.

In de Midkap verloor Basic-Fit vijf procent. Arcadis verloor vier procent. Arcadis besloot vanwege de corona-uitbraak om het dividendvoorstel in te trekken en te stoppen met het inkopen van eigen aandelen.

Flitshandelaar Flow Traders noteerde met 1,4 procent in het groen.

Onder de kleinere aandelen wonnen ICT-Group en Vivoryon vijf procent. NIBC en Heijmans verloren vijf procent.

De jaarcijfers van DPA leverden een koersverlies van 5,0 procent op.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.