Europa - 3 maart 2021 - Aandelen

AEX in het groen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste woensdagochtend hoger. Rond de klok van half twaalf won de AEX 0,6 procent op 666,98 punten.

Net als andere Europese beurzen, vond de AEX woensdag de weg omhoog. Vooral banken en automakers bleken in trek in afwachting van de verdere plannen van de Duitse bondskanselier Angela Merkel met betrekking tot de huidige lockdown-maatregelen. Merkel overlegt woensdagmiddag met de Duitse deelstaatpremiers over hoe het verder moet.

Volgens Duitse media wil Merkel de lockdown verlengen tot 28 maart, ondanks dat de maatschappelijke druk toeneemt om de economie weer te heropenen. Volgens persbureau Reuters ligt er wel een plan om de maatregelen langzaam af te bouwen.

De Amerikaanse beurzen lijken zich op te maken voor een herstel vanmiddag, nadat techaandelen dinsdag nog onder druk stonden.

“We verwachten dat de beurzen volatiel blijven in de komende maanden, waarbij fiscale steunmaatregelen, stijgende inflatie en verbeterde economische vooruitzichten een uitdaging zullen vormen voor de Fed”, aldus marktanalisten van SEB. “Beleggers lijken nu al voor te sorteren op een verkrapping en een verdere stijging van de rentes.”

De euro/dollar noteerde op 1,2096 . Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2088 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,2074 op de borden.

Op macro-economisch vlak kregen beleggers vanochtend inzicht in de stand van de Europese  dienstensector. De dienstensector in de eurozone bleek in februari iets minder te zijn gekrompen. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 45,5 in januari naar 45,7 afgelopen maand. De eerste indicatie voor deze index lag op 44,7.

Econoom Chris Williamson van Markit rekent op een ‘dubbele dip recessie’ na maanden op rij van dalende activiteiten. Maar de tegenwind is ditmaal veel minder sterk dan bij de eerste coronagolf, merkte hij op.

Aangezien veel coronamaatregelen nog een tijdje van kracht zullen moeten blijven, voorziet Williamson dat het economisch herstel ook nog wel even onder druk blijft staan.

Verder staat in de VS naast cijfers over de dienstensector ook het banenrapport van ADP op de rol.

Stijgers en dalers 

Onder de hoofdfondsen steeg Prosus met 2,7 procent, net als Aegon en ING.
ASMI leverde juist 1,7 procent in.

In de AMX won Arcadis 1,6 procent en PostNL 1,5 procent. Besi deed met een min van 0,6 procent een klein stapje terug.

Onder de kleinere fondsen steeg AMG 2,8 procent en BAM 3,5 procent.

Het lokaal genoteerde Ctac won 3,4 procent nadat Value8 het belang in het bedrijf verhoogde naar 21,26 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.