Europa - 30 oktober 2020 - Aandelen

AEX beperkt verlies

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs wist vrijdag een deel van de openingsverliezen weg te werken, maar koerste nog wel lager. Rond de klok van half twaalf verloor de AEX 0,3 procent op 532,39 punten.

Beleggers reageerden vanochtend op tegenvallende cijfers van Apple op donderdagavond, terwijl ook de zorgen over het coronavirus onverminderd de boventoon voeren. Ook neemt de onzekerheid toe in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen over enkele dagen.

“De markten zullen kwetsbaar blijven voor meer slecht nieuws over de coronacrisis vanuit Europa en de Verenigde Staten, terwijl de Amerikaanse presidentsverkiezingen ook zorgen voor een risk-off modus”, aldus marktanalist Jeffrey Halley van OANDA.

Ook Wall Street staat vanmiddag een flink lagere opening te wachten, waarbij futures op de S&P 500 circa 1,4 procent daalden. Futures voor techbeurs Nasdaq laten zelfs krap 2 procent lagere koersen zien.

Beleggers wegen de resultaten van enkele techreuzen af, die donderdagavond massaal met kwartaalcijfers kwamen. Zowel Apple, Amazon.com, Facebook als Alphabet wisten recordomzetten te boeken ondanks de coronacrisis. Toch leverde het aandeel Apple nabeurs flink in, omdat de verkoop van iPhones tegenviel en het bedrijf geen outlook afgaf vanwege de pandemie.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,1672.

Beleggers hebben verder vandaag oog voor onder meer het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Vanochtend werd bekend dat de economie in de eurozone in het derde kwartaal harder groeide dan verwacht. Het bruto binnenlands product steeg in het derde kwartaal met 12,7 procent op kwartaalbasis, na een daling van 11,8 in het tweede kwartaal. De Duitse economie groeide met ruim 8 procent en in Frankrijk was er een plus van 18,2 procent.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen noteerde Prosus met 3,6 procent in het groen na de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma. Analisten denken dat dit de forse korting op de waardering van het aandeel deels kan wegnemen.

Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell won 1,6 procent in de nasleep van kwartaalcijfers op donderdag, toen het aandeel ook al in het groen sloot.

Grootste daler was vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield met 1,7 procent. De techwaarden ASML en ASMI noteerden 1,3 procent lager na overwegend negatief ontvangen bedrijfscijfers van Amerikaanse techgiganten donderdag nabeurs.

In de AMX kregen de kwartaalcijfers van Air France-KLM een negatief onthaal met een koersverlies van 2,6 procent. Volgens UBS waren de cijfers conform verwachting zwak, evenals de outlook. GrandVision won na cijfers 2,4 procent.

In de AScX kregen de cijfers van Brunel een positief onthaal met een koerswinst van 3,6  procent. ING sprak van beter dan voorziene cijfers. ForFarmers verloor daarentegen 5,5 procent na cijfers.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.