Europa - 24 september 2020 - Aandelen

Adyen kan weer profiteren van nieuwe lockdown

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Betaalbedrijf Adyen zal bij de tweede golf van het coronavirus in Europa minder sterk profiteren dan in het voorjaar, maar de technologische voorsprong op sectorgenoten blijft intact. Dat stelde Berenberg donderdag in een rapport over de betaalsector.

Volgens de analisten heeft het aandeel recent goed gepresteerd, omdat het bedrijf kan profiteren van hogere betaalvolumes via online en omnichannel-kanalen, wanneer de lockdownmaatregelen weer worden opgeschroefd in reactie op de tweede golf van het virus.

Ook de aankomende beleggersdag speelt mogelijk een rol bij de behaalde koerswinst. Berenberg ziet echter weinig ruimte voor positieve verrassingen bij de huidige koers van 1.574,50 euro en heeft een Houden advies met een koersdoel van 1.260 euro.

De verschuiving naar online-winkelen zal bij de tweede golf minder groot zijn, omdat een deel van de klanten al een gewoonte heeft gemaakt van onlineshoppen, in plaats van naar de winkel gaan.

De zakenbank verhoogt daarom niet de omzetverwachtingen voor dit jaar en volgend jaar, maar verlaagt wel de winstverwachtingen, omdat er meer wordt geïnvesteerd.

Berenberg sluit overnames door Adyen feitelijk uit, omdat het bedrijf nu het beste platform heeft, met betere datasets voor analyse dan concurrenten zoals Stripe en Checkout.com. Een overname zou volgens de analisten betekenen dat het platform van Adyen aan kwaliteit inboet. Deze rivalen focussen op kleinere bedrijven, terwijl Adyen juist een goede reputatie heeft bij grote klanten.

Tijdens de beleggersdag volgende week dinsdag 29 september verwacht Berenberg geen nieuwe financiële doelen van Adyen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.