Europa - 5 oktober 2020 - Beursbrink

Adyen flink overgewaardeerd

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Barclays denkt dat het aandeel Adyen zwaar overgewaardeerd is, op een manier die doet denken aan aandelen zoals Tesla in de VS of Ocado in het Verenigd Koninkrijk. Dit blijkt maandag uit een rapport van de Britse zakenbank.

Sentiment is de belangrijkste aanjager van de koers bij zulke aandelen met zeer sterke groeiperspectieven, volgens de Britse bank.

Kijkend vanuit het perspectief van marktaandelen in 2035 concluderen de analisten dat zelfs als Adyen de onbetwiste leider wordt in de mondiale betaalindustrie met een marktaandeel van 35 procent, dit nog altijd de huidige aandelenkoers niet rechtvaardigt.

Barclays denkt dat de bedienbare markt voor Adyen in 2035 meer dan 10 biljoen euro groot zal zijn, waarbij MKB-klanten, enkele mega-spelers op de e-commercemarkt en China niet worden meegeteld.

Adyen heeft momenteel een marktaandeel in online betalen van 8 procent, terwijl de positie in offline betaaltransacties verwaarloosbaar is. In een ongunstig scenario zien de analisten dit marktaandeel verdubbelen naar 15 procent in 2035, in een sterk groeiende markt, en in een gunstig scenario naar 35 procent, met daarbij een marktaandeel van 5 procent voor offline-betalingen. In dat laatste scenario zou het aandeel nog altijd niet meer dan 1.400 euro waard zijn, volgens het waarderingsmodel van Barclays.

De analisten erkennen dat behalve de marktwaardering ook de inkomsten van Adyen die van de oude rivalen over 15 of 20 jaar vele malen kunnen overtreffen, en dat zij eventuele nieuwe activiteiten van Adyen niet meenemen in hun model. Toch denken ze dat er te veel optimisme is ingeprijsd.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.