Europa - 18 maart 2020 - Aandelen

Adyen defensief maar niet immuun

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Adyen is van de betaalbedrijven een defensieve keuze tijdens de huidige coronacrisis, vanwege de sterke vertegenwoordiging in online, maar de Nederlandse betaalspecialist is niet immuun. Dat stelde JP Morgan Cazenove woensdag in een rapport over de betaalsector.

De winstverwachtingen zijn verlaagd vanwege de ongekende teruggang van de markt, waarbij hele landen op slot gaan vanwege het coronavirus. Als de ziekte COVID-19 niet snel wordt beheerst, zullen er meer verlagingen volgen, waarschuwde de zakenbank.

De winstverwachting voor Adyen in 2020 werd met 7,3 procent verlaagd, voor Ingenico met 16,0 procent, voor Wirecard met 5,2 procent en voor Worldline met 7,3 procent.

Bedrijven die relatief veel online-betalingen doen, zijn volgens JPMorgan het veiligst, evenals bedrijven die vooral actief zijn in landen die het virus beter onder controle hebben, zoals sommige Aziatische landen.

Behalve in de reisbranche zullen ook betaalautomaten en fastfoodrestaurants minder omzet genereren voor Adyen, maar online-shoppen voor boodschappen en andere artikelen zal dit deels compenseren, evenals meer media-abonnementen.

JPMorgan ziet daarom de groeiverwachtingen voor de omzet binnen de bandbreedte blijven die Adyen zelf heeft aangegeven, met 35 procent samengestelde jaarlijkse groei tot en met 2024. Eerder rekende de zakenbank nog op 40 procent.

Het koersdoel voor Adyen daalde op basis hiervan van 900 naar 832 euro, maar het Overwogen advies bleef gehandhaafd.

Omdat de precieze impact van de coronacrisis moeilijk te berekenen is, begint de bank met beperkte verlagingen van de winstverwachting, in de hoop dat de sluitingen over enkele weken voorbij zullen zijn.

Rivaal Wirecard zal ook relatief defensief zijn, vanwege de aanwezigheid in Aziatische markten buiten China, meldt het rapport. Dan moet het boekhoudonderzoek van KPMG wel schone handen opleveren.

Wirecard heeft een Neutraal advies, met een koersdoel dat daalt van 165,00 naar 150,00 euro. Worldline ziet het koersdoel dalen van 74 naar 60 euro maar heeft net als Adyen een Overwogen advies. Voor Ingenico en Network International is het advies Neutraal.

Op een rood Damrak daalde Adyen woensdag 7,5 procent naar 666,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.