Europa - 30 november 2020 - Aandelen

ABN AMRO voorzichtig met dividend

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Een rendementsdoel van 8 procent op het vermogen mag aantrekkelijk lijken bij het aandeel ABN AMRO, dat voor de helft van de boekwaarde te koop is, maar de bank is in zijn strategie-update terughoudend over het dividend en moest een teleurstellende stijging van de kosten in 2021 bekendmaken. Dat stelde Morgan Stanley maandag in een rapport.

De analisten verwachten aanvankelijk een negatieve koersreactie. Het aandeel ABN AMRO stond maandag 5 procent lager op 9,02 euro.

De aankondiging van een uitkeringspercentage van 50 procent van de winst is voor de korte termijn conform verwachting, maar aan de lage kant voor de langere termijn. Morgan Stanley ging uit van een stijging tot 70 procent in 2022. Dit is mogelijk een teleurstelling voor beleggers die vooral voor het dividend in ABN AMRO zitten.

De bank zegt op koers te liggen voor de afbouw van de niet-kernonderdelen van de zakenbank, maar beleggers hoopten mogelijk op een versnelling, omdat 20 procent van de beoogde 50 procent reductie van het leningenboek al was bereikt.

De kostenbesparingen voor 2024 zijn positief, maar tamelijk ver weg, menen de analisten. Ertegenover staat een tegenvallende stijging van de kosten tot 5,3 miljard euro in 2021, waar de analistenconsensus rekenden op 5,0 miljard.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op ABN AMRO. Het koersdoel is 9,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.