Nederland - 26 juni 2018 - Banksector

ABN AMRO kan verrassen met digitalisering

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe innovatiechef van ABN AMRO zal samen met de financieel directeur eerst het geloof in de huidige kostendoelstelling van de bank willen versterken, maar daarna kunnen positieve verrassingen volgen. Dat stelde KBC Securities maandag in een rapport.

Innovatiechef Christian Bornfeld is nu honderd dagen in functie bij de bank en lunchte naar aanleiding van die mijlpaal met beleggers.

Analist Jason Kalamboussis van KBC Securities verwacht voorlopig nog geen aangescherpte doelstellingen voor de kostenbesparingen. Wel denkt hij dat ABN AMRO kan gaan verrassen, omdat zowel Bornfeld als financieel directeur Clifford Abrahams “de kaken willen zien opengaan” in de resultatengrafiek, met een strengere aanpak aan beide kanten van de kosten en inkomsten-ratio. ABN AMRO mikt op een kostenratio van 56 tot 58 procent van de inkomsten maar analisten zitten met hun verwachtingen gemiddeld vooralsnog op een minder sterk niveau.

Uit de kennismaking met Bornfeld bleek verder dat ABN AMRO op het vlak van innovatie en digitalisering op gelijke hoogte zit met de Nederlandse sectorgenoten, terwijl de Nederlandse markt zo’n 1,5 jaar achterloopt bij de Noordse economieën, maar voorligt op andere landen in de EU. De ervaring van Bornfeld bij Nordea en Danske zou waardevol moeten zijn voor ABN AMRO, denkt Kalamboussis.

ABN AMRO zit op een digitalisering van 59 procent, wat aan het einde van dit jaar waarschijnlijk 65 procent zal zijn. Daarbij is er zeker ruimte voor initiatieven om meer systemen samen te voegen, die nog niet in de huidige plannen zijn opgenomen, stelde de analist.

KBC Securities heeft een koopadvies met een koersdoel van 29,80 euro. Daarmee biedt het aandeel een opwaarts potentieel van 35 procent.

Het aandeel ABN AMRO noteerde dinsdag 0,3 procent lager op 22,23 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.