Nederland - 3 november 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

ABN AMRO verhoogt koersdoel voor DSM

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft het koersdoel voor DSM vrijdag verhoogd van 82,00 naar 84,00 euro bij handhaving van een koopadvies.

De analisten merkten op dat de donderdag gerapporteerde autonome omzetgroei van 10 procent “indrukwekkend” is en dat de de marges ondanks negatieve mix-effecten en inflatie van grondstofprijzen “gezond” waren.

De marktvorser geven als onderbouwing voor het koopadvies hun taxaties die boven consensus liggen en de onterechte korting van 9 procent op de koers van het aandeel ten opzichte van sectorgenoten.

Ze voorzien een solide winststijging voor de korte termijn, met een conservatief geschatte EBITDA-groei van 6 procent in 2018.

De analisten verwachten een verkoop van DSM’s belangen in ChemicaIinvest en Sinochem in 2018 en schatten de opbrengst daarvan op rond 630 miljoen euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel DSM vrijdagochtend 0,2 procent hoger op 74,89 euro.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.