Europa - 15 maart 2021 - Aandelen

ABN AMRO onderuit in groene AEX

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft maandag de wind weer in de rug. De AEX steeg 0,5 procent naar 680,77 punten.

Analisten van Credit Suisse voorzien dat de Amerikaanse rente verder zal stijgen, naar 1,75 tot 2,0 procent. “En als de obligatierendementen stijgen, doen cyclische aandelen het in 83 procent van de gevallen beter dan de markt”, aldus de zakenbank.

“Value-aandelen gaan het beter doen dan groeiaandelen”, is ook de verwachting van technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets. En dit heeft ook impact op de AEX, die steeds meer techaandelen bevat.

Het was een relatief rustige ochtend. Uit China kwamen cijfers over de industriële productie en de detailhandelsverkopen, en die lieten in begin van dit jaar stijgingen van 35 en 34 procent zien, na enorme dalingen in begin van 2020.

Strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management sprak van bemoedigende cijfers. “De gegevens zijn goed in vergelijking met 2019.”

Verder belooft het een rustige dag te worden. Later deze week komt de Federal Reserve nog met een rentebesluit, maar de verwachtingen zijn niet erg hooggespannen.

De euro/dollar handelde maandag op 1,1921. Olie werd fractioneel duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Adyen aan kop met een koerswinst van 1,8 procent. ArcelorMittal won 1,5 procent en Unilever 1,3 procent. Aegon en ABN AMRO waren de grootste dalers met verliezen van 1,3 en 4,2 procent. Het Openbaar Ministerie verdenkt ABN AMRO van schuldwitwassen, aldus De Telegraaf.

In de AMX ging PostNL aan de leiding met een koerswinst van 4,2 procent. ING verhoogde het koersdoel voor PostNL naar 4,75 euro en handhaafde het aandeel op de favorietenlijst.

Verder won Aperam 3,4 procent en SBM Offshore 2,4 procent. JDE Peet’s leverde vorige week na cijfers al 5 procent in en verloor vandaag nog eens 1,3 procent.

Smallcap Accel, vrijdag een uitblinker na een stevige koersdoelverhoging door ABN AMRO Oddo, won vanochtend nog eens 5,1 procent. Accsys steeg 3,2 procent en Alfen 2,9 procent. Berenberg verhoogde het koersdoel voor Alfen naar 75,00 euro, maar handhaafde het Houden advies.

Avantium verloor 1,5 procent.

Het lokaal genoteerde InPost steeg 6,8 procent. InPost wil het Franse Mondial Relay overnemen voor 565 miljoen euro. Daarbij wezen de cijfers over begin dit jaar op een sterk aanhoudende trend. Het aantal pakjes verdubbelde afgelopen maanden op jaarbasis ruimschoots.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.