Nederland - 5 januari 2018 - Biotech
door REDACTIE BEURSBRINK

Ablynx en Galapagos favoriet voor 2018

(ABM FN) Ablynx en Galapagos behoren tot de favoriete biotechaandelen van Jefferies voor 2018. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist Peter Welford.

De analist ziet voldoende redenen waarom Europese biotechaandelen het ook in 2018 weer bovengemiddeld goed zullen doen. Aanjagers zijn volgens Welford onder meer een bredere marktconsolidatie, nieuwe klinische data en de lancering van nieuwe behandelingen. Ook is de regelgeving gunstig, voegde de analist toe. Zowel de Amerikaanse FDA als de Europese EMA is bereid om een zekere mate van risico te accepteren bij het toelaten van nieuwe medicijnen.

“We blijven er in geloven dat caplacizumab een potentiële game-changer voor Ablynx is”, aldus Welford. Beleggers onderschatten dit volgens de analist evenwel.

Bij Galapagos is Welford goed te spreken over de potentie van filgotinib en de toegevoegde waarde van partner Gilead om deze behandeling ook tot een commercieel succes te maken. De samenwerking met AbbVie voor taaislijmziekte kan voor een “overvloed” aan aanjagers zorgen, denkt Jefferies.

Naast Ablynx en Galapagos bestempelde Welford ook Cosmo, Genmab, Ipsen en Shire tot favoriet voor komend jaar.

Jefferies meent dat beleggers daarentegen beter weg kunnen blijven bij de Belgische farmaceut UCB. Welford maakt zich zorgen over de omzetgroei van de onderneming en de potentie van de pijplijn. De analist rekent op een vlakke of zelfs dalende winst per aandeel tot 2022.

Het koersdoel voor Ablynx is 29,00 euro en voor Galapagos mikt Jefferies op 110,00 euro. Beide aandelen staan op de kooplijst. UCB kan naar 53,00 euro en heeft een Underperform advies.

Ablynx sloot donderdag op 20,58 euro, Galapagos op 80,58 euro en UCB op 66,32 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.