Nederland - 16 maart 2021 - Marihuana

Aantal cannabisondernemers neemt toe door hoop op legalisering

door SVEN VAN GASSE

Tijdens de Covid-19 pandemie is de cannabismarkt fors gegroeid. Ondernemers en beleggers in de sector maken zich op voor een nog grotere groei naarmate de legalisering zich uitbreidt en de economie weer aantrekt.

Cannabis-startups die bijvoorbeeld cannabis aan huis bezorgden, kregen een positieve boost tijdens de Covid-19 pandemie. Hierdoor kregen beleggers steeds meer interesse in bedrijven die allerhande zaken omtrent cannabis aanbieden.

Op federaal niveau opereert de cannabissector echter nog steeds in een grijze zone. Tot nu toe hebben 36 stagen het medisch gebruik van cannabis reeds goedgekeurd. Hiervan hebben 15 staten het recreatief gebruik ook goedgekeurd. Op federaal niveau is de stof echter nog steeds illegaal, wat zorgt voor beperkingen voor de sector.

Cannabisondernemers zeggen dat ze snel moeten handelen en hun merken reeds moeten opbouwen, voordat de volledige federale legalisering in de Verenigde Staten een feit wordt. Verschillende analisten verwachten dat het federale legaliseringsproces dit jaar zal versnellen door de verkiezing van president Joe Biden en de meerderheid van de Democraten in beide huizen.

Beroemdheden

De financiering van startende cannabisbedrijven wordt aangevoerd door een hecht netwerk van investeerders en beroemdheden die vaak samen investeren. Dit netwerk omvat Liquid 2 Ventures, onder leiding van voormalig NFL quarterback Joe Montana en Casa Verde Capital dat opgericht is door Snoop Dogg.

Het netwerk krijgt regelmatig gezelschap van andere high-profile investeerders. Stanley Tang van Doordash en Justin Kan, medeoprichter van Twitch, hebben bijvoorbeeld geïnvesteerd in Nabis. Nabis is een online cannabismarktplaats voor apotheken die ook een magazijn en bezorgdienst heeft.

Bron: Reuters

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.