Nederland - 19 januari 2023 - EV
door SVEN VAN GASSE

Aandeel om te kopen op dip? 5 grote investeerders zetten hoog in

Arrival is een Britse fabrikant van elektrische voertuigen. Hoewel het aandeel sinds zijn beursintroductie zeer zwak presteerde, lijkt de omgekeerde trend nu ingezet. Het aandeel kende de afgelopen dagen een forse stijging en er zijn enkele grote beleggers die brood zien in Arrival.

Arrival ging in 2021 via een SPAC naar de beurs. Deze vehikels waren destijds enorm populair omdat deze het tijdrovende en dure proces van een traditionele IPO kon omzeilen. Het aandeel kende een recordkoers van meer dan $30. Op dit moment is het aandeel echter gedecimeerd tot een centjesaandeel.

Grote beleggers zetten volop in op Arrival

Ondanks de slechte beursprestaties in het verleden, heeft Arrival 2023 zeer goed ingezet. In 2023, dat nog geen maand aan de gang is, steeg het aandeel met meer dan 180%.

Wat in het voordeel van het aandeel spreekt is dat er enkele grote beleggers in het kapitaal zitten. Kinetik is met meer dan 400 miljoen aandelen de grootste aandeelhouder. Kinetik is een durfkapitalist dat investeert in beloftevolle bedrijven.

Vermogensbeheerder Wellington Management is de tweede grote investeerder in Arrival. Wellington bezit meer dan 26 miljoen aandelen in de elektrische autobouwer.

De top 5 wordt vervolledigd door Millenium Management, Two Sigma Investments en BlackRock. Deze 3 bedrijven hebben een positie van respectievelijk 5,35 miljoen, 3,39 miljoen en 3,25 miljoen aandelen.

Bron: Investorplace
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.