Europa - 3 december 2019 - Beursbrink

Aalberts verhoogt mogelijk desinvesteringsprogramma

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De beleggersdag van Aalberts op woensdag zal vooral in teken staan van de progressie die het bedrijf boekt met het verlagen van het werkkapitaal en het desinvesteringsprogramma. Dit schreef analist Martijn den Drijver van ABN AMRO in een vooruitblik.

Analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux rekent ook op meer informatie over het werkkapitaal en de desinvesteringen, maar verwacht niet dat Aalberts de doelen voor omzet en marge zal aanpassen. Hij rekent op een voortzetting van de strategie. “Dus ik verwacht geen heel groot nieuws”, aldus de analist die een Houden advies hanteert.

Ook analist Tijs Hollestelle van ING rekent niet op een aanpassing van deze doelstellingen. Deze liggen voor de EBITA-marge boven de 14 procent en voor het rendement op geïnvesteerd vermogen boven de 18 procent.

Voor de autonome groei heeft Aalberts de doelstelling staan van meer dan 3 procent. Hollestelle gaf aan dat deze doelstelling eigenlijk voor groot deel buiten de invloed van het management ligt. “De autonome groei hangt voor het grootste deel af van de economische groei in Europa en de VS en daarnaast van de ontwikkelingen in de verschillende eindmarkten zoals de bouwsector en de auto-industrie.” ING heeft een koopadvies op Aalberts.

Den Drijver houdt er rekening mee dat Aalberts de waarde van zijn desinvesteringsprogramma zal verhogen. Ook denkt de analist van ABN AMRO dat Aalberts zal toelichten hoe de lopende verbeterprogramma’s de marge kunnen ondersteunen. De analist is op dit vlak terughoudend. Hij voorziet dat het verhogen van de marge trager zal gaan dan verwacht, nu het laag hangende fruit reeds is geplukt.

Den Drijver heeft een verkoopadvies op het aandeel Aalberts. Hij vindt de consensus voor dit jaar en volgend jaar te hoog, gezien de ontwikkelingen in de diverse eindmarkten.

Het aandeel Aalberts steeg dinsdagochtend 1,0 procent tot 38,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.