Nederland - 10 juni 2022
door RAJA SPEET

Koper staat op het punt van uitbreken; kijk naar deze kopermijn

Een van de meest interessante macrobeleggingen van dit moment is koper. Op de week grafiek zien we bijvoorbeeld een consolidatiezone van ruim 16 jaar, die nu op het punt staat van uitbreken.

Hieronder de weekgrafiek voor koper, van de afgelopen 20 jaar:

Waarom koper zal uitbreken

Waarom wij een uitbraak verwachten en niet een terugval naar de onderkant van het consolidatiepatroon?

Omdat de vraag naar koper toeneemt, het aanbod slinkt en de kans op veel nieuw aanbod in de komende jaren klein is. Dat hebben we gisteren al laten zien in een artikel via deze grafiek:

Kopervoorraden slinken

De vraag naar koper zal toenemen. Of het nu gaat om nieuwe initiatieven van beleidsmakers om de economie weer aan te zwengelen (infrastructuurprojecten bijvoorbeeld), of verduurzaming van de economie (want al die elektrische auto’s en zonnepanelen hebben toch echt koper nodig)… koper is hard nodig.

Maar er is niet meer zo heel veel van. Kijk maar eens naar de voorraden van koper, die liggen momenteel op historische dieptepunten (net zoals dat geldt voor veel andere metalen):

Het hoeft dus niet heel lang meer te duren voordat een speler als LME iets moet gaan doen aan de voorraden.

Nieuwe kopermijn

We hebben dit al vaker herhaald. We zijn ultra bullish op energie, commodities en metalen. Waarbij we energie en grondstofbedrijven (olie bijvoorbeeld) explosiever zien zijn op korte termijn.

Maar metalen juist explosiever vinden op lange termijn. Het is een kwestie van een langere adem hebben. En dat is helemaal niet erg wat ons betreft, het stelt je namelijk in staat om makkelijker gefaseerd aan te kopen.

Met dat in het achterhoofd, zijn we heel blij dat onze analist vandaag een nieuwe kooptip heeft gepubliceerd. Een kopermijn.

Kopermijnen zijn super interessant, omdat er niet zo heel veel van zijn. En in de afgelopen jaren, zijn er ook weinig bijgekomen.

Waarbij we vandaag eigenlijk precies hetzelfde zien als bij de goudmijners. De koperprijs staat hoger, maar kopermijners staan lager. Dat is een discount die niet lang zal aanhouden, als de koperprijs uit gaat breken.

En dat is een scenario, waar wij rekening mee houden.

Edelmetalen Ebook

Beleggers die lid zijn van het edelmetalen ebook, of een VIP abonnee zijn, kunnen vandaag direct de nieuwste versie downloaden, waarin de nieuwe kooptip is opgenomen.

Bent u nog geen lid? Abonneren kost slechts 249 euro en je bent lid voor het leven. Dat betekent dat u slechts één keer hoeft te betalen en daarna nooit meer, maar wel altijd de updates en tips van dit ebook blijft ontvangen.

 

Dit bericht is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan deze email en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Deze email is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van deze mailing.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in deze email. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van deze email via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.