Nederland - 31 januari 2023 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

5 favoriete aandelen onder Wall Street analisten

Naarmate het winstseizoen vordert, laten veel bedrijven doorschemeren dat ze een moeilijk jaar tegemoet gaan. Daarom kan het intimiderend zijn om in zo’n onzekere omgeving te beleggen. Om het proces te vergemakkelijken, zijn hier 5 aandelen die door de beste analisten op Wall Street zijn gekozen.

De aandelen werden gekozen door de beste analisten op Wall Street volgens TipRanks. TipRanks is een platform dat analisten rangschikt op basis van hun prestaties in het verleden.

#1 Alphabet

Alphabet komt op donderdag met zijn resultaten over het laatste kwartaal van 2022. Traditioneel gezien is dit kwartaal het zwakste kwartaal van de 4. De mindere advertentie-uitgaven van bedrijven, de stijgende kosten en de verhoogde rentetarieven zullen naar verwachting een fors negatieve impact gehad hebben.

Niettemin verwacht analist Brian White van Monness, Crespi, Hardt & Co. dat de resultaten in lijn zullen zijn met de verwachtingen. De analist verwacht een sequentiële omzetstijging van 10%, wat een kwartaal-op-kwartaal vertraging van de groei impliceert. Dit is aanzienlijk minder groei dan wat gewoonlijk wordt verwacht van een typisch vierde kwartaalrapport van Alphabet, gemiddeld 17% in de afgelopen 4 decemberkwartalen.

Maar hoewel de groei van de advertentie-inkomsten van Google aanzienlijk werd geschaad, merkt White op dat Alphabet veerkrachtiger is gebleken dan concurrenten als Meta en Snap. De analist verwacht dat de jaar-op-jaar digitale advertentie-uitgaven in de tweede helft van het jaar zullen verbeteren. Ook suggereren White’s schattingen dat de advertentie-inkomsten van Google in het tweede kwartaal van 2023 weer zullen groeien.

#2 Meta Platforms

Meta Platforms is een andere bekende technologienaam in de lijst van White. Nadat het in 2022 een enorm pak slaag heeft gekregen, komt het moederbedrijf achter Facebook woensdag met nieuwe cijfers.

De tegenwinden waarmee het bedrijf vorig jaar werd geconfronteerd, waaronder de privacy-initiatieven van Apple met App Tracking Transparency, de vertraging van de reclame-uitgaven, de exorbitante investeringen in de metaverse en de regelgevende controle zullen naar verwachting niet helemaal verdwijnen in 2023.

Meta heeft echter wel een reeks besparingen aangekondigd om de kosten in toom te houden. Bovendien verwacht White dat Meta op lange termijn zal profiteren van de seculiere digitale advertentietrend en innovaties in de metaverse.

#3 WNS

Het Indiase bedrijf WNS, gespecialiseerd in het beheer van bedrijfsprocessen, is de volgende op deze lijst. De solide verkooppijplijn van het bedrijf weerspiegelt een gezonde vraag, die bestand zou moeten zijn tegen de economische tegenwinden. Daarom heeft Vincent Colicchio, analist bij Barrington, er vertrouwen in dat WNS solide inkomsten en een stijgende winst per aandeel kan voorleggen in 2023 en daarna.

Collicchio is positief over WNS omdat het bedrijf geen grote druk ondervindt van de economische tegenwinden die zijn collega’s zwaar heeft getroffen. Uitdagingen zoals volumedruk, productiviteitsproblemen, vertragingen en annuleringen weerhielden het bedrijf niet van zijn groeipad.

#4 BRC

BRC is de uitbater van de Black Rifle Coffee Company en is opgericht en wordt geleid door militaire veteranen. Het bedrijf is opgericht om premium koffie, content en merchandise te leveren aan actieve militairen, veteranen en first responders.

Ivan Feinseth, analist bij Tigress Financial Partners, is ervan overtuigd dat het bedrijf een solide, snelgroeiende investeringsmogelijkheid biedt. Het heeft hiernaast een loyaal en niche-klantenbestand dat zinvolle groeikansen biedt door productinnovatie en digitale omnichannel distributie.

#5 Starbucks

Starbucks, één van de grootste koffieketens ter wereld, is ook één van de favoriete aandelen van Feinseth voor dit jaar. Het bedrijf blijft zijn talrijke groeistimulansen inzetten. Dit omvat nieuwe productontwikkeling, een wereldwijde koffiealliantie en voortdurende winkelgroei. Starbucks beschikt ook over een sterke merkwaarde en een toegewijd klantenbestand, die zullen helpen om zijn nieuwe plan voor groei op lange termijn aan te sturen.

Bovendien kan de focus van het bedrijf op de uitbreiding van zijn productportfolio met nieuwe gezondheids- en wellnessdranken, theeën en basisvoedselaanbiedingen het klantenverkeer op latere uren stimuleren.

Bron: CNBC
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 maanden geleden

Volvo Brakes

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.