Nederland - 6 augustus 2022 - Dividend

5 dividendaandelen om te kopen

door SVEN VAN GASSE

De inflatie staat op een torenhoog niveau wat meestal een negatieve invloed heeft op de aandelenkoersen. Door te beleggen in dividendaandelen kan je er echter voor zorgen om toch nog elk jaar wat winst op te strijken. In dit artikel bespreken we 5 aandelen die een mooi dividend bieden, in tijden van inflatie.

Belangrijk om te vermelden is dat dividenden niet vaststaan en dus ook niet 100% zeker zijn. Bedrijven kunnen hun dividend verlagen of zelfs schrappen wanneer het slecht gaat met het bedrijf. Bedrijven proberen dit echter zo veel mogelijk te vermijden omdat dit een zeer slecht signaal geeft aan beleggers.

#1 Lowe’s

Het eerste bedrijf is Lowe’s. Lowe’s is gespecialiseerd in het renoveren en verbeteren van woningen en lijkt daarom op het eerste zich niet zo opwindend. Dit is in feite ook eigenlijk zo, tenzij je van dividendgroei houdt.

Het bedrijf heeft zijn dividend elk jaar verhoogd sinds het in 1961 naar de beurs ging. Hiernaast heeft het de hoogte van haar dividend enkel de afgelopen 10 jaar met maar liefst 471% verhoogd.

#2 Walgreens Boots Alliance

Walgreens is één van de grootste exploitanten van apotheken ter wereld. Het bedrijf is op dit moment bezig aan een enorme ommekeer. Het verlaagt al de kosten, verhoogt de digitale verkoop en voegt full-service gezondheidszorgklinieken toe aan honderden van zijn winkellocaties.

Door een meer geïntegreerd gezondheidsbedrijf te worden, wilt Walgreens nog winstgevender worden. Hierdoor zou het royale dividend naar nog hogere niveaus kunnen worden getild. Met een dividendrendement van bijna 5% en 6 decennia van jaarlijkse uitbetalingsgroei, is Walgreens het ideale aandeel voor dividendbeleggers.

#3 Realty Income

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om te beleggen in vastgoed van hoge kwaliteit voor inkomsten en groei, dan is Realty Income mogelijk het perfecte aandeel. Realty Income bezit een breed scala aan grotendeels e-commerce-bestand onroerend goed, dat sterke kasstromen genereert van huurders met langlopende huurovereenkomsten.

Realty Income is hiernaast een Dividend Aristocrat, met 27 opeenvolgende jaren van dividendverhogingen. Leuk om te weten is dat Realty Income haar dividend maandelijks uitbetaalt. Interessant voor beleggers die maandelijks een passief inkomen willen verdienen.

#4 Johnson & Johnson

Johnson & Johnson bezit een portefeuille van uitstekende merken die producten produceren die mensen nodig hebben, in het bijzonder gezondheidsproducten. Het bedrijf heeft enorme en winstgevende activiteiten in farmaceutica en medische apparatuur.

Deze combinatie heeft Johnson & Johnson in staat gesteld zijn dividend reeds 60 jaar op rij te verhogen. Het dividendrendement van zo’n 2,60% is niet het hoogste in de lijst, maar bij zo’n groot en gevestigd bedrijf als Johnson & Johnson is de kans dat de dividendpolitiek de komende jaren wordt verdergezet aanzienlijk.

#5 Target

In de moordende wereld van de discountdetailhandel heeft Target consequent bewezen dat het niet op prijs hoeft te concurreren om te winnen. Al jaren is het bedrijf winstgevender dan zijn concurrenten, met enkele van de hoogste brutomarges en operationele marges in de detailhandel.

Tegelijkertijd heeft de focus op het vergroten van de e-commerce activiteiten en het uitbreiden van het aanbod in de winkels ervoor gezorgd dat de omzet – en winst – in een mooi tempo is blijven groeien. Met een dividendgroei van 50 jaar en meer zouden dividendbeleggers Target op hun boodschappenlijstje moeten zetten.

Bron: Fool.com
Foto: iStock


VIP actie:

Uw aandacht op het volgende; we hebben momenteel een enórme korting van maar liefst €1.000,- op het VIP-pakket. Waar u normaal intekent op het VIP-pakket voor €1399 voor 12 maanden, kan dat nu voor slechts €399,-!


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.