Nederland - 18 maart 2023 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

5 aandelen om te profiteren van de opkomende stierenmarkt

Nu de aandelenmarkten gebukt gaan onder de onrust die het faillissement van Silicon Valley Bank met zich meebrengt, is het misschien raar om al te denken aan de volgende stierenmarkt. Vandaag is echter juist een goed moment om je te richten op betere dagen in het verschiet.

Op dit moment zijn verschillende topaandelen met gunstige groeivooruitzichten goedkoop gewaardeerd, door de recente sell-off. Door de aandelen nu te kopen, kan je je beleggingsportefeuille positioneren om optimaal te profiteren van de volgende stierenmarkt.

In dit artikel bespreken we 5 aandelen die volgens Motley Fool de moeite waard zijn om te bekijken.

#1 Moderna

Marktwaarde: $58,64 miljard
Koerswinstverhouding: 7,50
Dividendrendement: /

Wanneer iemand de naam Moderna hoort, zal deze persoon waarschijnlijk meteen denken aan het Covid-vaccin van het bedrijf. Het bedrijf heeft hiermee de afgelopen 2 jaar miljarden dollars aan inkomsten gegenereerd. De enorme inkomsten zorgden dan ook dat het aandeel van Moderna hoogdagen beleefde op de beurs.

Moderna’s afhankelijkheid van het vaccin heeft nu juist het tegenovergestelde effect. Het weegt fors op de aandelenkoers van het bedrijf. Dat is omdat beleggers zich zorgen maken over toekomstige groei, nu er steeds minder vraag is naar het vaccin.

Maar deze zorgen lijken overdreven. Moderna heeft 48 programma’s in ontwikkeling en zelfs enkele mogelijkheden voor blockbuster inkomsten in de komende jaren. Naast het coronavirusprogramma heeft het bedrijf nog drie potentiële blockbusters in fase 3-proeven.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

#2 Teladoc Health

Marktwaarde: $4,10 miljard
Koerswinstverhouding: /
Dividendrendement: /

Teladoc Health stelde beleggers vorig jaar teleur na de melding van miljarden dollars aan bijzondere waardeverminderingen op goodwill in verband met een overname. Beleggers waren al bezorgd over het gebrek aan winstgevendheid van Teladoc en deze kosten maakten hun bezorgdheid nog groter.

Toch is het belangrijk om naar het hele plaatje te kijken. Ja, het lijkt erop dat Teladoc te veel heeft betaald voor de aankoop van chronische zorgspecialist Livongo in 2020, wat resulteerde in de waardeverminderingskosten. Maar op termijn is chronische zorg een belangrijk groei-element voor Teladoc. De investering kan daarom op lange termijn toch nog zijn vruchten afwerpen.

Ook timmert Teladoc volop aan de weg naar winstgevendheid met meer gebruikers en inkomsten. De inkomsten van dat bedrijf stegen met 29% in het vierde kwartaal van vorig jaar. Teladoc heeft ook zijn strategie gewijzigd om de marges te vergroten en winstgevendheid te bereiken. Eerder dit jaar begon dit met het schrappen van een aantal jobs en kantoorruimte.

#3 Target

Marktwaarde: $75,06 miljard
Koerswinstverhouding: 27
Dividendrendement: 2,65%

Vorig jaar was geen gemakkelijk jaar voor Target. De retailer werd geconfronteerd met een hogere inflatie, die woog op zijn kosten en op de portemonnee van het winkelend publiek. Ondanks de moeilijke omstandigheden slaagde Target er toch in zijn omzet te verhogen.

In de toekomst investeert Target in gebieden die de groei op lange termijn moeten ondersteunen. Het bedrijf heeft in 2022 6 nieuwe sorteercentra geopend. Deze centra versnellen de levering van bestellingen en verlagen de kosten van Target.

Ook de waardering van Target oogt op dit moment aantrekkelijk. Vandaag wordt het aandeel Target verhandeld voor minder dan 20 keer de verwachte winst. Een jaar geleden bedroeg deze ratio nog meer dan 40.

#4 Home Depot

Marktwaarde: $292,23
Koerswinstverhouding: 17
Dividendrendement: 2,92%

Toen mensen de afgelopen jaren meer tijd thuis doorbrachten, richtten ze zich steeds meer op het mooier en gezelliger maken van hun eigen woning. Home Depot profiteerde hier enorm van. Het bedrijf verhoogde de omzet met $47,2 miljard van 2019 tot en met 2022. Dat is een samengestelde jaarlijkse groei van meer dan 12%.

Het bedrijf heeft de laatste tijd wel een verzwakking van de vraag vastgesteld. Dit jaar zal naar verwachting dus geen enorme groei opleveren. Het goede nieuws is dat deze situatie slechts tijdelijk is. Wanneer de economische situatie weer verbetert, zullen consumenten naar verwachting hun portemonnee weer opentrekken.

Ondertussen heeft Home Depot de afgelopen jaren geïnvesteerd in gebieden die de groei in de toekomst zouden moeten stimuleren, zoals het verbeteren van zijn digitale platform. Home Depot heeft zich ook gericht op het vergemakkelijken van de hele winkelervaring voor zijn professionele klanten. Dit is belangrijk omdat deze klanten een markt van $450 miljard vertegenwoordigen.

#5 Etsy

Marktwaarde: $13,02 miljard
Koerswinstverhouding: /
Dividendrendement: /

Net als andere e-commerce bedrijven heeft Etsy te lijden onder de hoge inflatie. Zoals reeds eerder gezegd, zullen de economische problemen niet eeuwig duren. Het is daarom belangrijk om naar de lange termijn te kijken. En deze oogt gunstig voor Etsy.

Reeds voor de pandemie was Etsy al aan het groeien. De lockdows zetten een turbo op de groei waardoor de inkomsten fors stegen. Belangrijk om te vermelden is dat Etsy een aanzienlijk deel van deze winsten heeft kunnen vasthouden.

Het bedrijf is qua omzet bijna drie keer zo groot als in 2019. Etsy heeft ook ongeveer 2 keer zoveel actieve kopers als toen. En ondanks het huidige moeilijke klimaat daalde de geconsolideerde bruto omzet van Etsy in het meest recente kwartaal slechts met 0,7% (zonder rekening te houden met valutaontwikkelingen). Ook noteert het bedrijf aan slechts 25 keer de winst, terwijl dit een jaar geleden 40 was.

Bron: Motley Fool
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.