Nederland - 3 augustus 2022
door RAJA SPEET

4 aandelen die wij afgelopen week oppikten

De meeste beleggers doen in de zomermaanden een – welverdiend – stapje terug van de beurs. Om te genieten van wat meer vrije tijd of bijvoorbeeld een mooie reis. Een logische keus. Toch grijpen we bij BeursBrink de zomermaanden graag aan om in alle rust – en terwijl bijna niemand kijkt – op zoek te gaan naar mooie kansen op de beurs.

Precies wat we afgelopen week hebben gedaan. Zo pikten we voor onze maandrapporten afgelopen week weer 4 nieuwe aandelen op waar we je vandaag graag wat meer over vertellen.

Tip #1: Profiteren van gastekorten

De een zijn dood, is de ander zijn brood. Voor het Europa Rapport analyseerden we daarom dit keer een producent van houtpellets. Deze speler heeft zijn zaakjes goed op orde en kan de vraag naar pellets maar amper bijhouden, een gevolg van de mogelijke gastekorten die Europa deze winter kunnen teisteren.

Nu er tekorten dreigen voor houtpellets (nu iedereen ze wil), plukt dit bedrijf optimaal de vruchten van de in 2021 verhoogde productiecapaciteit. Dit bedrijf is recent aan een opmars begonnen, maar is nog altijd relatief goedkoop.

Tip #2: Van lelijk eendje naar (mogelijk) mooie zwaan

Ook voor het Energy Rapport shopten we afgelopen tijd rond. De analisten pikten daar een speler op die een wel heel zeldzame turn around heeft laten zien: van lelijk eendje naar (mogelijk) mooie zwaan.

Hoewel dit bedrijf de afgelopen tien jaar maar wat aan leek te modderen, wist het tijdens Covid eindelijk het tij te keren. Na een reeks verstandige overnames staat het bedrijf nu weer op de kaart.

In het nieuwste Energy Rapport gaan onze analisten in op enkele scenario’s voor de NAV (net asset value), waarbij de NAV/aandeel zelfs in het slechtste geval ruim 4x hoger uitkomt dan de huidige koers. Een mooie bonus: voor deze scenario’s wordt gerekend met een olieprijs van minder dan 70 dollar.

Dit aandeel komt zeker niet zonder risico, maar daar is het potentieel dan ook naar.

Tip #3: Te goedkoop om te negeren

In het jongste Azië Rapport bespreken we een groot techconcern dat we normaal gesproken aan ons voorbij hadden laten gaan vanwege onze focus op mid- en smallcaps. Maar, de waardering én het opwaarts potentieel van dit bedrijf zien we nu als zo groot, dat we dit bedrijf simpelweg niet kúnnen negeren.

De techmarkt is recent hard afgestraft, waarbij er in onze ogen kinderen met het badwater zijn weggegooid. Onze nieuwste opname voor het Azië Rapport valt hier zeker onder.

Tip #4: Groene energie play met hoog potentieel

Tot slot tipten we afgelopen week ook een nieuwe kandidaat voor leden van het Americas Rapport. Een Amerikaanse energiespeler die niet alleen een flink potentieel heeft voor de lange termijn, maar beleggers in de tussentijd ook nog eens een mooi dividendrendement oplevert van +5%.

Dit bedrijf focust zich op investeringen in schone energieprojecten. Maar vergis u niet; dit is geen bedrijf dat enkel en alleen het milieu hoog op de agenda heeft; want de schoorsteen moet wel gewoon roken…

Dit bedrijf investeert daarom niet zomaar in duurzame energie-assets, maar in assets die ook daadwerkelijk een stabiele kasstroom opleveren. Het bedrijf is hierdoor in staat om aandeelhouders periodiek een mooi dividend uit te keren.

De kasstroom is trouwens ook nog eens voor lange tijd gewaarborgd: gemiddeld zo’n 15 jaar. Beleggers hoeven zich dus niet snel zorgen te maken over de dividenduitkeringen bij deze groene energie play (het dividend zal naar verwachting zelfs prima doorgroeien!).


Een flink aantal nieuwe tips dus, waar je trouwens ook mee aan de slag kunt als je nog geen abonnee bij ons bent. Je hoeft op dit moment namelijk niet te kiezen tussen onze verschillende rapporten, maar tekent dankzij de VIP Zomerdeal tegen een laag tarief in op 12 maanden toegang tot álles wat we bij BB maken!

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.