Nederland - 9 april 2023
door SVEN VAN GASSE

3 dividendaandelen met een opwaarts potentieel tot 150%

Wanneer de aandelenmarkt onrustig wordt, richten slimme beleggers zich vaak tot dividendaandelen. Bedrijven die regelmatig dividend uitkeren aan hun aandeelhouders zijn vaak winstgevend en hebben meestal hun sporen reeds verdiend.

Bovendien presteren trouwe dividendbetalers over het algemeen beter dan bedrijven die dit niet doen. Volgens een in 2013 gepubliceerd onderzoek van JPMorgan Chase genereerden bedrijven die tussen 1972 en 2012 hun uitkeringen begonnen en verhoogden, een jaarlijks rendement van 9,5%. Dat was bijna 500% beter dan het jaarlijkse rendement van 1,6% dat bedrijven zonder uitbetaling behaalden in dezelfde periode.

Deze outperformance voor dividendaandelen gaat niet voorbij aan Wall Street. Op basis van de hoogste koersdoelen van geselecteerde analisten verwacht Wall Street dat de volgende 3 dividendaandelen tot 140% rendement zullen opleveren voor hun aandeelhouders.


728x90

#1 Ford Motor Company

Dividendrendement:  4,87%
Huidige prijs:
$12,33
Koersdoel:
$21
Opwaarts potentieel:
75%

Het eerste aandeel is Ford Motor Company. Hoewel Bank of America analist John Murphy zijn koersdoel onlangs verlaagde, ziet hij het aandeel nog steeds fors stijgen.

Ford heeft het afgelopen jaar de nodige misstappen meegemaakt. Snel stijgende kosten hebben de marges verkleind, terwijl problemen met de supply chain de productiecapaciteit van het bedrijf hebben verminderd. CEO Jim Farley is tegenover zijn aandeelhouders glashelder geweest dat het aanpakken van problemen met de toeleveringsketen de belangrijkste focus van Ford is.

Maar wat Wall Street echt enthousiast maakt, is wat Ford doet om zijn wagenpark te elektrificeren. Terwijl voertuigen met verbrandingsmotor de belangrijkste winstbron van Ford blijven, investeert het bedrijf $50 miljard in de ontwikkeling van elektrische voertuigen (EV), autonome voertuigen en batterijen tot 2026. Het doel van Ford is om tegen eind 2026 jaarlijks meer dan 2 miljoen EV’s te produceren en halverwege het decennium wereldwijd 30 nieuwe EV-modellen te introduceren.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

#2 Innovative Industrial Properties

Dividendrendement: 9,90%
Huidige prijs:
$72,75
Koersdoel:
$179
Opwaarts potentieel:  
150%

Een ander aandeel waar analisten op Wall Street positief over zijn is het is het op cannabis gerichte vastgoedbeleggingsfonds Innovative Industrial Properties (IIP). Volgens Thomas Catherwood, analist bij BTIG, kan het aandeel een waarde van $179 bereiken.

De eigendommen die IPP in bezit heeft worden gemiddeld verhuurd voor een periode van 15 jaar. Op deze manier heeft het bedrijf zicht op een zeer stabiele kasstroom. Niet onbelangrijk in tijden van onrust en hogere rentetarieven.

Misschien wel het beste aspect van het exploitatiemodel van IIP is dat 100% van de huurcontracten triple net zijn (ook bekend als “NNN”).  Bij een NNN-huurovereenkomst moet de huurder alle vastgoedkosten dekken, waaronder nutsvoorzieningen, onderhoud, onroerendgoedbelasting en verzekeringen. Hoewel deze vorm van huur resulteert in lagere huurprijzen, is het voordeel dat er geen onverwachte kosten zijn.

#3 Walgreens Boots Alliance

Dividendrendement: 5,37%
Huidige prijs:
$35,78
Koersdoel:
$54
Opwaarts potentieel:
50%

Het laatste aandeel waar analisten op Wall Street positief over zijn, is apotheekketen Walgreens Boots Alliance. Volgens analist Charles Ryhee van Cowen kan Walgreens $54 per aandeel bereiken, wat een aanzienlijke stijging van meer dan 50% voor zijn aandeelhouders zou betekenen.

In het algemeen zijn aandelen in de gezondheidszorg relatief ongevoelig voor recessies en wilde beursschommelingen. Omdat we het niet kunnen kiezen wanneer we ziek worden, is er een constante vraag naar gezondheidsdiensten, geneesmiddelen en apparatuur.

Maar de aandeelhouders van Walgreens leerden een harde les tijdens de COVID-19 pandemie. Aangezien Walgreens Boots Alliance het leeuwendeel van zijn inkomsten haalt uit zijn fysieke winkels, bleken de eerste lockdowns pijnlijk voor de omzet en het resultaat. Walgreens graaft zich nog steeds een weg naar buiten na een paar moeilijke jaren. Het goede nieuws is dat Walgreens Boots Alliance ook bezig is met een meerjarenplan dat gericht is op het stimuleren van organische groei en het aantrekken van vaste klanten.

Bron: Motley Fool
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.