Nederland - 25 mei 2023
door SVEN VAN GASSE

3 aandelen om de komende 20 jaar aan te houden

Het is altijd het beste om de aandelenmarkt te betreden met een langetermijnvisie. Dat kan beleggingen beschermen tegen tijdelijke tegenwind zoals die van vorig jaar tijdens een economische neergang. Zo kelderde de Nasdaq Composite in 2022 met 33%. Door de afnemende inflatie is de index tot nu toe echter met 21% gestegen, waardoor hij de afgelopen 5 jaar met 72% is gegroeid, ondanks de recente uitdagingen.

Bijgevolg zullen beleggers die zich terugtrokken tijdens de dieptepunten van de markt in 2022 niet profiteren van het geleidelijke herstel dit jaar. Samen met een langetermijnperspectief is het verstandig om te kiezen voor aandelen in bedrijven die een aanzienlijk marktaandeel hebben in groeiende sectoren, omdat de ontwikkeling van de markt bijna een garantie kan zijn voor aandelengroei op lange termijn.

In dit artikel bespreken we 3 aandelen die volgens Motley Fool in de komende 20 jaar voor forse winsten kunnen zorgen.

728x90

#1 PayPal

Marktwaarde: $69 miljard
Koerswinstverhouding: 26
Dividendrendement: /

PayPal is de afgelopen jaren uit de gratie geraakt nadat het in 2018 een langdurige samenwerking met eBay beëindigde en vervolgens in 2022 grote verliezen leed door macro-uitdagingen. De obstakels werden nog groter door groeiende concurrenten zoals Adyen en Cash App. Ondertussen zijn techgiganten als Apple en Alphabet overgestapt op het gebruik van eigen betaaldiensten.

Toch is niet alle hoop verloren voor dit fintechbedrijf. Ondanks recente moeilijkheden klom de omzet van PayPal sinds 2019 met 55%, van $17,7 miljard naar $27,5 vorig jaar. Ondertussen is het bedrijfsresultaat met 41% gestegen van $2,7 miljard naar $3,8 miljard.

De consistente winsten van het bedrijf en de twijfel van beleggers maken het aandeel tot een koopje. PayPal’s koers-winstverhouding bedraagt op dit moment 26, wat een koopkans biedt. Als de inflatie blijft afnemen en de e-commercemarkt zich herstelt, kan PayPal aanzienlijke winsten opleveren voor beleggers die bereid zijn lang vast te houden.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

#2 Disney

Marktwaarde: $162 miljard
Koerswinstverhouding: 39,50
Dividendrendement: 1,90%

De aandelen van Disney noteren aan een status quo op jaarbasis na herhaalde klappen voor zijn bedrijf. De Covid-19 pandemie zorgde er 2 jaar voor dat de inkomsten uit bioscopen en themaparken kelderden. De economische crisis van vorig jaar maakte het voor het bedrijf duur om zijn vlaggenschip streamingdienst, Disney+, uit te breiden.

De uitdagingen leidden tot een reeks bezuinigingen, waarbij CEO Bob Iger in februari een plan aankondigde om $5,5 miljard aan kostenbesparingen te realiseren. De meeste bezuinigingen worden doorgevoerd op de uitgaven voor content, waarbij Disney dit jaar naar verwachting ook 7 000 banen zal schrappen. De verminderde uitgaven voor inhoud zijn echter positief, aangezien de grootste rode vlag het afgelopen jaar de direct-to-consumer (DTC) activiteiten van het bedrijf waren, die streaming inkomsten omvatten.

Ondanks recente tegenslagen blijft het bedrijf de koning van het entertainment, waardoor het een aandeel is dat u nu kunt kopen en voor onbepaalde tijd kunt aanhouden.

#3 Amazon

Marktwaarde: $1,20 biljoen
Koerswinstverhouding: 283
Dividendrendement: /

Net als PayPal en Disney heeft Amazon vorig jaar grote verliezen geleden. Zijn e-commerce segmenten rapporteerden gecombineerde operationele verliezen van $10,6 miljard in 2022. Ondertussen toonde het eerste kwartaal van 2023 tekenen dat inflatiestijgingen bedrijven dwongen om cloudbudgetten in te krimpen terwijl Amazon Web Services (AWS) een vertragende groei kende.

De langetermijnvooruitzichten van het bedrijf blijven echter sterk naast zijn dominante posities in de onlinedetailhandel en de cloudmarkt. Volgens gegevens van Statista zal de e-commercemarkt dit jaar naar verwachting $4 biljoen bereiken. De groei van de sector is enorm veelbelovend voor Amazon, aangezien het in meerdere landen een leidend marktaandeel heeft in e-commerce.

Bovendien suggereert de huidige boom in AI dat de cloudmarkt de komende jaren een enorme impuls kan krijgen. Dit potentieel heeft Amazon ertoe aangezet om tegen 2030 bijna $13 miljard te investeren in de uitbreiding van AWS in India. De zet kan het bedrijf op lange termijn aanzienlijke winst opleveren, aangezien India de op een na grootste internetmarkt ter wereld is en snel groeit.

Bron: Motley Fool
Foto: iStock



Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.