Nederland - 1 februari 2023 - Aandelen
door SVEN VAN GASSE

2 top aandelen voor maximaal groeipotentieel

De stijgende rente is een behoorlijke uitdaging gebleken voor de Amerikaanse aandelenmarkt. Vooral groeiaandelen werden hard geraakt, omdat hun waardering gebaseerd is op toekomstige groei. Om deze reden zijn deze aandelen fors gedaald maar dit biedt ook kansen, zo laat researchbureau The Fool weten.

Door de onrust op de aandelenmarkten konden maar weinig aandelen ontsnappen aan een neergang. Hierdoor daalden ook beloftevolle bedrijven met sterke financiële resultaten en robuuste bedrijfsmodellen.

In dit artikel bespreken we 2 aandelen die volgens The Fool veel groeipotentieel bieden. Deze aandelen worden op dit moment veel goedkoper verhandeld dan enkele maanden geleden. Hierdoor zouden deze op lange termijn een slimme investering kunnen zijn.

#1 Airbnb

Door de focus op het aanbieden van kwaliteitsverblijven in alle prijsklassen heeft Airbnb een dominante positie verworven in de reisindustrie. Het platform van het bedrijf fungeert als een marktplaats voor verhuurders en zoekers. Momenteel zijn er ongeveer 4 miljoen verhuurders actief op het platform.

In tegenstelling tot conventionele hotels kan Airbnb snel reageren op veranderingen in de vraag door met minimaal kapitaal aanbod toe te voegen. Door te investeren in het opbouwen van een solide verhuurdersgemeenschap, blijft het bedrijf in hoog tempo hoogwaardige woningen aan zijn netwerk toevoegen. Het bedrijf profiteert ook van netwerkeffecten omdat tevreden verhuurders nog meer verhuurders naar het platform blijven trekken.

De strategie van Airbnb werpt duidelijk zijn vruchten af, zoals blijkt uit de uitstekende financiële resultaten van het derde kwartaal. De inkomsten stegen met 29% op jaarbasis tot $2,9 miljard, terwijl het nettoresultaat met 46% steeg tot $1,2 miljard. Het bedrijf had $9,6 miljard cash op zijn balans aan het einde van het derde kwartaal, terwijl de totale schuld slechts $2,4 miljard bedroeg. Airbnb genereerde $960 miljoen aan vrije kasstroom, wat verder wijst op het sterke kasgeneratiepotentieel van het bedrijf.

Airbnb wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer 43 keer de winst, terwijl dit enkele maanden geleden nog 150 keer was. In combinatie met zijn gediversifieerde bedrijfsmodel en robuuste balans kan Airbnb nu een aantrekkelijke keuze blijken.

#2 Snowflake

Het cloud-based platform van Snowflake stelt organisaties in staat om gegevens van verschillende dataleveranciers te integreren op een gecentraliseerde locatie en deze op een efficiënte en veilige manier te delen met hun partners. Snowflake stelt bedrijven ook in staat de gegevens te visualiseren en inzichten af te leiden voor het nemen van datagestuurde beslissingen.

De doelmarkt van Snowflake zal tegen 2026 naar verwachting $248 miljard waard zijn. Het bedrijf lijkt klaar om een aanzienlijk deel van deze markt te veroveren dankzij een snel groeiend partnerecosysteem, meerdere grote klanten in verschillende sectoren en de interoperabiliteit van het platform van het bedrijf met verschillende cloudspelers zoals Amazon AWS, Microsoft Azure en Alphabet’s Google Cloud.

Hiernaast betalen de klanten van Snowflake op basis van het gebruik. Deze werkwijze kan er in moeilijke economische omstandigheden voor zorgen dat minder klanten de dienst (tijdelijk) vaarwel zeggen.

De kracht van Snowflake blijkt uit de recente financiële cijfers. De omzet van het bedrijf steeg met 67% op jaarbasis tot $557 miljoen. Hoewel Snowflake een recessie naar verwachting wel kan doorstaan, zou deze toch kunnen leiden tot het verlies van enkele klanten. Dit kan een uitdaging vormen aangezien het bedrijf nog steeds verlieslatend is op basis van de GAAP boekhoudprincipes.

Snowflake wordt momenteel verhandeld tegen 25,5 keer de omzet. Dit ligt aan de onderkant van zijn historische waardering en lijkt rekening te houden met de potentiële bedrijfsvertraging.

Door de kracht van Snowflake op de snelgroeiende markt voor data-clouds, het genereren van een sterke vrije kasstroom en de goedkopere waardering zou het aandeel een mogelijk goede aankoop kunnen zijn, ondanks de risico’s.

Bron: Motley Fool
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

舒缓患有特应性和狗皮肤过敏的狗的发痒提示

1 jaar geleden

Great information shared.. really enjoyed reading this post thank you author for sharing this post .. appreciated

什么是黑狗综合症?

激光指示器对狗有害吗?

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.